High tea-en met de feestdagen.


Vind jij het leuk om te high tea-en? De feestdagen komen er weer aan. Een mooie gelegenheid om zelf een high tea te maken. Heerlijk genieten met jouw familie en je vrienden met lekkere thee en hapjes!
High tea
High tea-en is populair en gezellig en natuurlijk anders dan een kerstdiner en daardoor juist heel leuk. Het zit ook tussen een lunch en een brunch in. Bij een high tea ligt de focus veel op de thee maar uiteraard ook op de hapjes. Het is leuk omdat er gedurende een paar uur vele hapjes voorbij komen, meestal aan het einde van de high tea zit iedereen vol.Uitnodiging
Maak een paar weken van tevoren een leuke feestelijke uitnodiging om je gasten alvast lekker te maken. Zorg dat de uitnodiging zorgt voor ontspannen, gezellige en magisch gevoel.Accessoires
Natuurlijk kan de perfecte winterthee niet ontbreken met een feestdagen high tea. Welke smaken is natuurlijk afhankelijk van wat jij en je gasten lekker vinden. Ik zou zelf de high tea aankleden met een theedisplay. Hierin kun je 4 tot 8 soorten thee toevoegen. Standaard wordt het display met 4 blikjes geleverd maar je kunt aan de andere kant van het display ook nog 4 blikjes toevoegen. Zo heb je voldoende keuze voor alle gasten.

Sfeer
Zorg dat je een tafel hebt waar al je gasten comfortabel aan kunnen zitten. Denk aan het licht, dim dit en steek kaarsjes en veel lampjes aan, zorg voor een kerstsfeer op tafel, kies (kerst)muziek, zorg dat het huis ruikt naar versgebakken hapjes en zorg voor een fijne temperatuur. Steek de haard aan voor extra sfeer.

Precies genoeg voor 1 kopje
Om verspilling van thee te voorkomen kun je ervoor kiezen om een maatschepje erbij te leggen. Met dit maatschepje gebruik je nooit meer te veel thee voor jouw perfecte kopje thee! Dus geen verspilling meer, je weet precies hoeveel thee je nodig hebt.
Kies jij voor mooie Oriƫntaalse theefilters die handig in gebruik zijn bij de high tea of kies je voor de handige T-sac zakjes. Hiermee kun je gemakkelijk een kopje thee zetten, na gebruik kun je de filter weggooien.Theepotten
Naast dat je theepotten op tafel kunt zetten met alleen heet water. Kun je ook kiezen voor een Finum theepot met ingebouwd theefilter waar jij alvast thee in doet. Denk bijvoorbeeld aan Ceylon Tea of Earl Grey. Dit zijn theesoorten die klassiek zijn en iedereen wel kan waarderen.

Sweet Dragon en theepot


Theesoorten
Kies voor verschillende soorten thee. Ik ga even ervan uit dat je kiest voor het theedisplay met 8 theeblikjes. Ook vul je een aantal theepotten met de klassieke theesoorten zoals Puur Rooibos, Earl Grey en Ceylon tea. In het display kies voor de wat bijzondere theesoorten. Welke ik zou kiezen bij een Kerst high tea? Ik geef je hieronder suggesties die ik goed vind passen, uiteraard laat ik de daadwerkelijke keuze bij jou.

Puur Rooibos. Foto gemaakt door: Bright Blue Books


Zwarte thee
 • Holiday Glow hoort erbij. Dit is een heerlijke kruidige herfst thee, deze past alleen door de naam al goed bij de feestdagen. Een thee waar je lekker van opwarmt. Ook heerlijk om een Chai Latte Tea van te maken. 
 • Ook Kaneel Thee is een thee die hoort bij de feestdagen en bij de winter. 

 • Wil je liever een fruitige zwarte thee in plaats van kruidig? Denk dan eens aan Sweet Happiness. Een fruite bosvruchten thee met echte bramen!


Groene thee


 • Mistletoe Kiss, de naam zegt het al. Dit is de speciale kerstthee in het assortiment van Nicole's Choice. Deze thee is tijdelijk in het assortiment en verlaat het weer na de feestdagen. Wist je dat er diverse bloggers over deze thee een review hebben geschreven? Je leest het hier: Thuisleven, Mamasmetthee, NickyNails. Ook kun je nog meedoen met een lopende win-actie waarin je deze thee kan winnen. Check dit hier.
Foto gemaakt door: NickyNails

 • Gunpowder Tea dit een mooie wat stevige groene thee. Heerlijk krachtig en ziet er heel mooi uit. Deze ontvouwt mooi in het hete water.

Witte thee
In de webshop verkoop ik 2 soorten witte thee. Witte thee is vrij licht van smaak. Ik verwacht dat bij een high tea de hapjes snel de smaak van deze thee overrulen. Daarom zou ik in de ze categorie kiezen voor:


 • Royal Champagne, een heerlijke thee die tegelijkertijd fris maar ook fruitig is. Daarnaast doet deze thee een beetje aan Champagne denken. Beter dan dat kan niet, toch? En, ook daarom past deze zo goed bij de feestdagen high tea. Champagne hoort erbij! Ook bevat deze thee ook groene thee en dus is deze wat sterker van smaak.
Royal Champagne. Foto gemaakt door: Fibromyalgieblog

Rooibos thee

 • De hardloper uit de webshop is Sweet Dragon, een zoete rooibos thee die ook voor kinderen heerlijk is om te drinken.

 • Spicy & Hot een pittige rooibos thee met kaneel, gember en chilipeper.

 • Chocoloco Tea een zoete thee die goed past bij chocolade en zoete hapjes.
Chocolicious en Chocoloco Tea. Foto gemaakt door: Deeserveit


Kruiden thee


 • Appeltaart Thee is een thee die natuurlijk goed past bij (hoe verrassend) appeltaart. Een aanrader dus bij een high tea.
Bloementhee • Wondertea is een heerlijke simpele kamillethee. Heerlijk en altijd erg populair.

 • Fruit Explosie is een thee die geliefd is bij kindjes. Deze is fruitig en lekker zoet.


Hapjes

Bij een high tea kunnen de hapjes natuurlijk niet ontbreken. Deze hapjes kun je ook een mooie kerst-touch geven! Ook kun je ervoor kiezen om het jezelf makkelijk te maken en te kiezen voor kant en klare bakmixen.Wees creatief en weet dat niets fout is, alles mag! Inspiratie nodig voor hapjes, diverse bloggers schreven over thee en bakmixen van Nicole's Choice. Neem maar eens een kijkje bij: Volgmama, Batboy en Nickynails.


Geniet van de voorpret!

Liefs, Nicole

Reacties