Recept: quinoa met kip en spekjes

Ken jij quinoa? Gezond en heel erg lekker. Ook is het veelzijdig. Ik maakte er een soort van salade mee en kookte het in thee. Lees je mee?

Recept: quinoa met kip en spekjes




Ingrediƫnten:
  • handje pijnboompitten
  • 150 gram spekjes
  • groentebouillonblokje
  • 2 maatschepjes Minty Mind of Minty Kruizemunt
  • T-sac
  • 500 ML water
  • 150 gram gemengde sla
  • 1 tomaat
  • 1/4 komkommer
  • 2 bosuitjes
  • 1/2 rode paprika
  • 4 takjes verse munt
  • 75 gram kipfilet
  • 1 of 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • Peper 
  • Zout
Bereidingswijze:
  • Zet een kop thee en vul een T-sac met 2 maatschepjes Minty Mind of Minty Kruizemunt. Laat deze lang trekken.
  • Bak een handje pijnboompitten totdat ze wat bruin gekleurd zijn.
  • Pak een grote kom en doe daarin de bruin gebakken pijnboompitten in de kom. 
  • Voeg de 150 gram gemengde sla toe.
  • Doe 250 ML water, een bouillonblokje en de kop getrokken thee in een pan. Laat dit koken.
  • Als het water kookt voeg je de 150 gram quinoa toe en laat dit 15 minuten koken.
  • Bak de spekjes lekker krokant en voeg deze toe. Het vet wat vrij is gekomen mag ook toegevoegd worden.
  • Snijd 1 tomaat in blokjes (haal het vruchtvlees eruit), snijd 1/4 komkommer in reepjes, snijd de rode paprika in blokjes, snijd de bosuitjes in ringen, snijd de munt in reepjes en voeg alles toe aan de kom.
  • Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze in de pan totdat ze gaar zijn. Voeg deze toe aan de kom.
  • Voeg 1 of 2 eetlepels olijfolie en naar smaak peper en zout toe. 
Geniet ervan! 



Liefs, Nicole

Reacties