Mijn dag in eten van Eva: avanaturalskincare.com

Vandaag neemt Eva van avanaturalskincare.com je mee in haar dag in eten. Lees je mee?


Even voorstellen
Ik heet Eva Nouhet en ik heb begin dit jaar AVA natural skin care gelanceerd. Een nieuw Nederlands merk natuurlijke verzorgingsproducten met een hoog gehalte aan werkzame stoffen uit planten, noten en zaden die ook nog eens zoveel mogelijk biologisch zijn.


Op dit moment bestaat AVA uit een handcrème, een dagcrème en een anti-aging crème. De bedoeling is dat dit in de toekomst wordt uitgebreid.

Ik ben van huis uit opgegroeid met alleen maar biologische voeding, alternatieve geneeswijze en natuurlijke verzorgingsproducten en merkte al veel jaren dat die biologische en gezondere voeding bij steeds meer mensen in trek waren en die alternatieve geneeswijzen ook, maar dat de verzorgingsproducten daarbij vergeten leken te worden. En zo ben ik eerst begonnen met een webshop met alleen maar natuurlijke verzorgingsproducten.

Eigen merk
Na een paar jaar merkte ik dat ik op die manier niet echt naar buiten kon brengen waar ik voor sta. Ook miste ik een bepaalde vorm van samenwerking met de merken die ik verkocht. En omdat ik toch vooral aan het werk was voor de merken die ik verkocht, werkte ik niet echt voor mezelf.Dat heeft me doen besluiten om zelf een merk op te richten. Daar ben ik in 2016 mee begonnen en sinds begin dit jaar is het er dan. Ik ben er erg blij mee. Vooral omdat ik zoveel goeie reacties krijg van de mensen die het uitproberen.Voeding
Ik heb vergeleken met de meeste mensen altijd een hele gezonde levensstijl gehad. Dat kan ook niet anders, want ik ben veel te gevoelig om maar wat aan te kunnen rommelen.

Een paar jaar geleden kreeg ik een aantal keren last van mijn buik na het eten en liep zelfs een keer een voedsel vergiftiging op. In dezelfde periode bekeek ik een aantal documentaires waardoor ik besefte dat het eten van dierlijke producten op geen enkele manier ergens goed voor is en ben ik volledig plantaardig gaan eten.Nu na ongeveer 1,5 jaar heb ik besloten bij uitzondering vegetarisch te eten. Vooral omdat ik anders soms buiten de deur echt niets kan eten of omdat ik het anders iedereen iets te ingewikkeld maak. Ik denk ook dat het veel meer oplevert als veel mensen een beetje minder vlees gaan eten i.p.v. dat een enkeling veganistisch gaat worden.


Ochtend ritueel en ontbijt
Als ik wakker wordt neem ik tegenwoordig eerst een glas water, dan een glas water met een eetlepel appel azijn en daarna ga ik thee zetten en ontbijt maken.

Ik begin vaak met havermout pap, maar de laatste welen eet ik vaker cruesli. (wel biologisch)
Dit eet ik dan met rozijnen, stukjes appel en banaan, een fijn gehakte paranoot, kokosrasp en havermelk. Zo ook vanmorgen.


Tussendoor
Mensen die mij kennen weten dat ik een nogal een snelle spijsvertering heb. Ik had dan ook al om 11 uur veel trek en had nog soep in een pot staan, dus die ben ik gaan opwarmen. Daarbij een zuurdesem boterham.


Lunch
Om half één had ik alweer trek en heb ik twee noten-rozijnen zuurdesem boterhammen met pindakaas gegeten.Overdag eet ik meestal een paar zuurdesem boterhammen met tahin (seseamzaadpasta) olijventapenade, linzenspread, cashewnotenpasta, pindakaas, hummus of seitan salami bijvoorbeeld.

Diner
Soms eet ik een rest van het avondeten van de dag daarvoor of ik maak een salade.

Vanavond heb ik hoepelles en dan moet ik een beetje op tijd weg waardoor ik al wat eerder het eten ga maken. Ik wil vandaag iets met rijst maken en die is lekkerder als het langer gestoomd heeft. Dus ik ga de rijststomer met volkoren basmatirijst vandaag al vroeg aanzetten.

Daarbij maak ik een curry. In dit geval met de groenten en curry pasta die ik in huis heb. 


Recept
Curry pasta, knoflook, ui, gember, bosui, broccoli, rode kool, wortel en linzen. (pot)
blik tomatenblokjes en klein blikje kokosmelk. .

Eerst alle groenten wassen en snijden. Ui fruiten in wat olijfolie, andere groenten erbij bakken.

Als ze een beetje gaar zijn doe ik de knoflook en curry pasta erbij. Daarna de tomaten blokjes en kokosmelk. Even laten koken en dan de linzen erbij. Ik heb later nog een eetlepel soyu toegevoegd i.p.v. zout en de bosuitjes fijn gesneden en er op het laatst rauw overheen gedaan.

Boodschappen
Mijn boodschappen haal ik bijna allemaal bij de biologische winkel. Het is misschien iets duurder, maar ik weet gewoon teveel van hoe alles gemaakt wordt en wat erin zit om nog iets anders te willen kopen. Daarbij geef ik liever 100 euro per maand meer uit aan eten dan dat ik het aan iets anders uitgeef. De meeste dingen smaken trouwens ook veel beter en zijn veel voedzamer.

Liefs, Eva
Reacties