Lekker slapen met thee.

Ik houd van slapen! Even helemaal niets dat moet en gewoon lekker slapen. Wist je dat thee kan bijdragen aan een goede nachtrust?

Goede nachtrust
Een goede nachtrust zorg je ervoor dat je lekkerder in je vel zit, zorgt voor minder stress, je bent overdag energieker en fitter en het verbeterd je weerstand. Er zijn nog veel meer voordelen van lekker slapen, maar voor nu wil ik me concentreren op wat een kopje losse thee daarin voor jou kan betekenen. Gevoelig voor cafeïne
Drink jij geen cafeïne houdende dranken in de avond? Wel zo slim, want cafeïne is een oppepper. Losse thee kan wel theïne bevatten, en theïne is een andere naam voor cafeïne. Alhoewel dit wel in mindere mate is kan dit alsnog effect hebben. Dus kies in plaats daarvan voor een kop theïnevrije thee. Je kunt dan kiezen voor Rooibos Thee, Kruidenthee, Bloemen Thee en Fruit Infusions. Bijvoorbeeld een thee met kamille of lavendel. Beide zijn deze bloemen erg rustgevend.Ben jij een liefhebber van zwarte of groene thee, maar wil je toch zo min mogelijk theïne drinken? Als je de losse thee de eerste keer opgiet en 30 seconden laat trekken, vervolgens gooi je dit kopje thee weg en giet je de theebladeren nogmaals op. Op deze manier is de meeste theïne uit de thee verdwenen. 


L-theanine: daarom helpt thee bij een goede nachtrust
Voordat je gaat slapen is het goed om te ontspannen en heerlijk rustig te zijn. Sommige losse theesoorten zorgen ondanks dat ze theïne bevatten juist voor ontspanning. Groene thee bevat namelijk het stofje L-theanine. Dit is een aminozuur die voorkomt in de theeplant Camellia Sinensis. L-theanine staat bekend om een kalmerende werking, werkt goed om heerlijk te ontspannen en vermindert stress.


Wat is jouw favoriete kopje thee voor het slapengaan?

Liefs, Nicole

Reacties