Koekjes bakken

Ik zei het al weleens eerder, de lekkerste koekjes bak je helemaal zelf! Nicole's Choice helpt je daar graag bij. In de webshop verkopen we meerdere mixen voor lekkere koekjes. Ik vertel je er vandaag wat meer over.


Leuke winteractiviteit
Het is een leuke activiteit om met kinderen te doen. Samen koekjes bakken. Met de koekjes uit de Koekiepot kun je samen mooie vormpjes van maken. Deze bakmix maakt het makkelijk om snel 30 tot 40 heerlijke koekjes op tafel te zetten. Je kan er je eigen "touch" aan geven door een topping toe te voegen, maar naturel zijn ze ook onweerstaanbaar.Vormpjes
Omdat de feestdagen in aantocht zijn is het extra leuk om de koekjes extra feestelijk te maken. Dit kun je dus doen door de koekjes te versieren, maar ook leuke vormpjes voegen echt wat toe.


Geschikt voor veganisten
Het enige wat je toe moet voegen bij de koekjes uit de koekiepot is 125 gram (room)boter of (kokos)olie, een eetlepel (plantaardige) melk en eventueel naar smaak honing of natuurlijke suiker. Dat wil dus zeggen dat deze koekjes ook geschikt zijn voor veganisten! Kokosmakronen
Ook is er een bakmix te koop voor kokosmakronen. Deze zijn, in tegendeel tot de kokosmakronen in de supermarkt vrij van geraffineerde suikers, e-nummers en kunstmatige aroma's. De ingrediĆ«nten zijn eerlijk en puur. Ze bestaan namelijk alleen uit geraspte kokos en palmsuiker. Simpel as that. Supermarkt 
Ook de bakmixen die je in de supermarkt koop zijn anders dan deze, vergelijk ze vooral hier even. IngrediĆ«nten van een standaard bakmix in de supermarkt: suiker, 45% kokosrasp, TARWEZETMEEL, verdikkingsmiddel (E466), aroma. Kan sporen van EI en MELK bevatten.


Ook de haverkoekjes zijn verantwoord en lekker. Deze worden nog wat extra gezoet door de geraspte appels die jij toevoegt aan de bakmix.


Ontbijt
Ook kunnen deze koekjes goed dienen als ontbijt of als tussendoortje. Ze vullen en zijn heel erg gezond.

Ook de koekjes uit de Koekiepot doe ik soms door de yoghurt heen dat zorgt voor een lekkere crunch in de yoghurt.


Veganisten
Naast de koekjes van Koekiepot zijn de haverkoekjes ook geschikt voor veganisten. Het enige wat je toe moet voegen aan deze bakmix is namelijk 3 eetlepels (room)boter of (kokos)olie, 2 appels, 1 tot 3 eetlepels water en eventueel naar smaak honing of natuurlijke suiker.


Bewaren
Vind jij dat je te veel koekjes of makronen uit de bakmix kunt halen? Je kunt ervoor kiezen om de helft van het deeg klaar te maken maar je kunt er ook voor kiezen om de andere helft gewoon tegelijkertijd te maken. Je maakt het gewoon zoals er staat en maakt vormpjes. Deze vormpjes vries je dan in, zorg ervoor dat ze elkaar niet aanraken want anders is het lastig wanneer je ze wil afbakken.


Welke koekjes zijn bij jou favoriet? Of met welke thee combineer jij een koekje graag?

Liefs, Nicole

Reacties