Jasmijnthee, ik vertel je er alles over

Jasmijnthee, wat valt er over te vertellen denk jij wellicht? Nou, best wel veel. Ik neem je vandaag mee op theereis en vertel je meer over jasmijnthee.

Groene thee
Jasmijnthee is meestal op basis van een groene thee. Soms wordt er ook gebruik gemaakt van witte of zwarte thee.Geurig
Theebladeren nemen gemakkelijk geuren en smaken uit de omgeving op. Daarom is het ook goed om losse thee goed luchtdicht te verpakken en niet neer te leggen bij sterk geurende kruiden. Jasmijnbloesems bloeien in de avond en worden daarom overdag geplukt. De bloemen die 's avonds opengaan worden in lagen boven elkaar geplaatst. Het duurt ongeveer 4 uur voordat de thee de geur van de Jasmijn heeft opgenomen. Een hogere kwaliteit jasmijnthee vereist dat het aromatiseren van de thee op deze manier meerdere malen herhaald moet worden, soms zelfs tot 7 keer.

Toevoegen bloesem
Soms wordt er nog bloesem toegevoegd aan de thee, dit is eigenlijk onnodig voor de smaak. De bloesem is wit of geel.Jasmijnthee en gezondheid
Jasmijnthee staat erom bekend dat het goed is tegen spierpijn, en dat het je helpt concentreren. Ook werkt jasmijn rustgevend daarom wordt het vaak gebruikt in olie. Maar een kopje thee kan je ook helpen ontspannen.

De opties 
Bij  Nicole's Choice shop je of de "normale jasmijnthee", Bloesemthee of je shopt een mooie theebloem. Ik heb drie verschillende theebloemen in de webshop waar Jasmijn een ingrediĆ«nt van is. Dat zijn Blooming Surrender, Flower Blessing en De 3 Schatten. Een theebloem komt het beste tot zijn recht in een glazen theepot.Korting
Jasmine Queen is nu met 10% korting te bestellen in de webshop.Liefs, NicoleReacties