Hotspot #6: Restaurant Zwart in Breda

Voor mijn verjaardag nam mijn beste vriendin mij mee. Ik moest niet eten van te voren en zij zou rijden. Dan kon ze thuis de navigatie al instellen en had ik geen idee waar we naartoe zouden gaan. Het enige wat ik wist is dat ik geen witte kleding aan moest doen, euh say what? Ik was zeer benieuwd maar vond het heel tof!  


Breda: Zwart
Het restaurant ligt in hartje Breda, aan de Haven. Het heet Restaurant Zwart, ik had er niet meteen een voorstelling bij maar was heel benieuwd.


Inleiding
Dineren in het donker, dat gaan we vandaag meemaken bij restaurant Zwart in Breda. Het is een hele ervaring om hier te eten, je maakt mee hoe het is om geen hand voor ogen te zien. Spannend he! Alle obers in het restaurant zijn overigens blind. Je ervaart dus hoe het is om ook even blind te zijn.

Spelletje
Bij binnenkomst krijg je een uitleg wat de avond zal inhouden en starten ze met een spelletje.Voor ons staat een doos met daarop een blinddoek. De doos mogen we nog niet open maken. Er wordt gevraagd of we de blinddoek om  willen doen en de doos open te maken. In de doos zit een kinderpuzzel, deze is voor kinderen vanaf 2 jaar. Echt heel erg lastig, ik had geen 1 stukje correct neergelegd. Het lijkt zo makkelijk, maar het is heel moeilijk als je niets ziet.

Kluisje en eigendommen
Je mag geen eigendommen mee naar binnen nemen, deze kun je neerleggen in een kluisje. Ook je telefoon blijft dus achter in het kluisje.

Aan tafel
Je wordt in een polonaise naar de tafels begeleid en zit met jouw gezelschap aan één tafel. Niet dat je de andere kan zien maar toch ;-)Diner en drankjes
Je krijgt 4 gangen en je kunt daarbij kiezen of je een wijn-, bier- of frisdrankarrangement wilt. Wij kiezen voor het frisdrankarrangement. Het menu blijft geheim, en ook hier in deze blog vertel ik je daar niets over. Het eten was lekker maar sommige dingen smaken ineens heel anders als je het niet ziet. Gek is dat he! Zo zat er in 1 gerecht bijvoorbeeld broccoli. Ik had verwacht dat ik dit zo wist te onderscheiden maar dat was niet het geval haha.
Ook, kozen wij voor het frisdrankarrangement en dronk ik Cassis waarbij ik echt dacht dat het Fanta was.

Sfeer
De sfeer is extra bijzonder uiteraard, omdat je niets ziet. Het is leuk dat mensen opeens harder gaan praten en sommige toch wat onhandiger zijn dan andere haha. En geloof mij het is echt donker, je ziet niets. De blinde obers zijn heel erg lief en attent. Je helpen je met alles, wil je naar het toilet? Ook dat kan!

Eindoordeel
Ik zou het zeker aanraden om dit eens te gaan ervaren. Het is onwijs spannend en heel erg leuk. Het eten smaakt ineens heel anders (ik vond het minder lekker omdat je het niet kon zien). Ik geef deze avond een 9.

Heb jij zoiets weleens ervaren?

Liefs, Nicole

Reacties