Hotspot #5: Restaurant Rak in Tilburg

Hotspot nummer 5 alweer. Dit keer ging ik met mijn verjaardag eten bij Restaurant Rak in Tilburg. Dit restaurant bevindt zich op een prachtige locatie in de Piushaven. Ik kan je er nog veel meer over vertellen, dus kijk en lees mee.Eerste indruk
Het restaurant ligt dus in de Piushaven omgeven door het water. Heel erg mooi. Wanneer je binnenkort word je jas aangenomen en opgehangen. Deze krijg je aan het einde terug, echt heel erg netjes vind ik dat altijd.

Menukaart
Ik vind het jammer dat ze geen vast menu hebben waar je uit kan kiezen. Bijvoorbeeld een maandmenu of anders een verrassingsmenu. De kaart is niet groot, maar vaak is het juist dan heel erg lekker. Dus ik laat me graag verrassen. Bij binnenkort wordt er vrijwel direct gevraagd wat we willen drinken en krijgen we een broodje vooraf.

Voorgerecht
Wij kiezen ervoor om 3 gangen te eten en beginnen allebei met een steak tartaar. Deze was erg groot, heel erg veel maar goddelijk! De borden waren leeg uiteindelijk. Dan is het altijd goed, toch?


Sfeer
De sfeer is leuk in het restaurant, ook omdat je dus overal water om je heen ziet. Daarnaast komt de golfjes van het logo terug in het interieur van het restaurant. Dat vind ik heel tof gedaan. Ik zal ook wat interieur foto's met jullie delen. Het is heel hip en kleurrijk allemaal. Gaaf! Wij zaten aan een hoge tafel aan het raam, heel leuk.


Hoofdgerecht
Als hoofdgerecht koos ik voor pasta met mosselen. Dit was zo veel maar intens lekker. Het bord was niet leeg maar dat komt ook omdat ik niet zo'n hele grote eter ben en omdat ik een gaatje wilde bewaren voor het toetje ;-) Het andere hoofdgerecht was ook heerlijk, de catch of the day (rog) met verse groenten en een lekkere schuimige saus.Nagerecht
Wij deelden het toetje, wij kozen voor aardbeien romanoff en een citroentaartje. Heel lekker en te weinig haha. Nee, grapje, maar zo'n citroentaartje hadden we nog wel eentje kunnen opeten.

Koffie, thee en de prijs
Aan het eind van de maaltijd wilde ik natuurlijk een kopje losse thee drinken. Bummer, dat hadden ze niet. Ik kon kiezen voor zakjes thee, verse munt- of verse gemberthee. Ik koos voor muntthee, daarbij kreeg ik een bonbons en een zakje honing. De prijs was in totaal 102 euro, dus nee dit is niet goedkoop.Eindoordeel
Het eindoordeel wat ik geef is een 8. Ik zou hier zeker eens terug komen maar ik denk dat ik er dan voor kies om dit in de zomer te doen wanneer je heerlijk op het terras kan zitten dichtbij het water. Ook wil ik dan de lunchkaart eens uitproberen.

Heb jij nog een hotspot voor mij die ik volgens jou echt moet bezoeken?

Liefs, Nicole


Reacties