Earl Grey, de klassieke thee.

Earl Grey thee is en blijft één va de populairste theesoorten. Het is een zeer klassieke thee met een lichte en verfrissende smaak, geparfumeerd met bergamot en een vleugje citrus. Maar waarom heet deze thee zo? Wie of wat is Earl Grey? En wat is bergamot eigenlijk?Bergamot
Ik begin bij het begin en vertel wat meer over bergamot. Bergamot is een kleine peervormige zure citrusvrucht. Deze groeit aan bomen die wel 4 meter hoog kunnen worden. De bergamot komt uit Zuid Azië, de naam komt echter van een plaatje in Italië, namelijk Bergamo.Wie of wat is Earl Grey?
Ik dacht zelf komt "earl" van early? Ik vind het namelijk echt een thee om in de ochtend te drinken. Maar het blijkt een naam te zijn van een graaf. Wikipedia zegt er het volgende over."De thee is genoemd naar graaf (earl) Charles Grey. (1764-1845), een Brits staatsman en premier. Het verhaal gaat dat de thee hem als cadeau werd aangeboden toen tijdens een handelsmissie naar Azië een van zijn medewerkers de zoon van een mandarijn van de verdrinkingsdood zou hebben gered. Uit dankbaarheid zou de vader van de jongen aan Charles Grey het recept hebben gegeven. Dit verhaal is echter onjuist: Charles Grey is nooit in China geweest.Het gebruik van bergamotolie als ingrediënt van thee was bovendien destijds onbekend in China".

Diverse variantenEigenlijk blijft het dus een raadsel wat nu echt het verhaal is, maar 1 ding weet ik zeker, Earl Grey thee is erg lekker, daarnaast zijn er natuurlijk meerdere varianten op. In de webshop verkoop ik niet alleen de "standaard" Earl Grey maar ook Earl Grey Flower.

Nog meer weten?
Mamasmetthee vertellen je graag nog meer over de Earl Grey thee uit de webshop. Je leest het hier.

Drink jij graag Earl Grey thee?

Liefs, NicoleReacties