Ben jij net zo gek op bananen als de Minions?

Ik vertel je vandaag wat meer over bananen. Bananen zijn heel erg veelzijdig en lekker en gezond.
Ben jij er net zo gek op als de Minions?Kater en bananen
Zelf eet ik graag een banaan als ik een kater heb. Eigenlijk dacht ik dat dit een soort van placebo effect was, maar nu heb ik even rond geneusd op internet en guess what het is gewoon echt zo. Ik las het volgende door de combinatie van kalium en vitamine B6 helpen bananen katers te bestrijden. Het zit dus niet "tussen mijn oren" ;-)


Voedingscentrum
Hier vertellen ze veel nuttige informatie over bananen. Neem gerust eens een kijkje.Recepten 
Ik vind bananen ook lekker om zo te eten, of op een boterham. Of in combinatie met pindakaas. Maar meestal gebruik ik banaan als "suiker" in een smoothie. 


Op de blog staan 2 recepten voor een lekkere smoothie waarin banaan wordt gebruikt. Smoothie met banaan en haver en eentje op basis van thee. Voor een smoothie vind ik ze het lekkerste zoals ze op de foto van mijzelf en de banaan. Om zo op te eten kies ik liever een gele banaan. Heb jij een voorkeur hierin?Ook vind ik banaan uit de oven heerlijk, guilty pleasure iets. Met chocolade en honing. Ik zal eens een recept hiervan maken.


Grappig
Bij mijn vorige baan hadden we een interieurverzorgster die oorspronkelijk uit Columbia kwam. Destijds nam ik vaak een banaan mee naar mijn werk. Ik weet nog goed dat ik een banaan had weggegooid omdat deze te bruin was om zo op te eten. Zij vond het belachelijk want zo waren ze het lekkerste. Uiteindelijk heeft ze hem uit de prullenbak gevist en opgegeten. Ook beter dan weggooien uiteraard, maar ik wist niet dat daar zo'n verschil in zat. Hoe eet jij jouw banaan het liefste?


In de webshop verkoop ik bananenbrood. Voor deze bakmix heb je in totaal 3 bananen nodig. Houd je van heel zoet? Kies dan voor bananen zoals hierboven. Deze zijn veel zoeter dan wanneer ze nog geel of groen zijn. 

Foto gemaakt door Nickynails. Op de foto Bananenbrood, Oriƫntaalse theefilter en losse thee.
Bereidingswijze
Hieronder kun je de bereidingswijze zien van het bananenbrood wat ik verkoop in de webshop. Heel makkelijk, snel en lekker! 


Versieren
Denk je dat je bananenbrood zelf een beetje saai vindt? Je kunt het ook versieren door bijvoorbeeld krentjes, noten of ander fruit zoals bosvruchten aan toe te voegen. Ook een iets minder gezonde optie zoals chocolade kan natuurlijk. Maar ook zonder versiering is het heel lekker.

Foto: Nickynails


Heb jij een lekker recept of een goede tip voor mij wat ik met bananen kan doen?
Liefs, Nicole

Reacties