Thee-tag

Wat is het toch fijn om met een kopje thee de dag te beginnen of de dag te eindigen. Ik heb de thee-tag al vaker voorbij zien komen maar ik had het eigenlijk niet bedacht om deze zelf in te vullen.Thee-tag
De thee-tag is van het youtube kanaal van 2WMN. En, nu vond ik het tijd worden om deze zelf in te vullen.Originele thee-tag
De originele thee-tag en daarbij behorende vragen zie je hieronder:
1. Losse thee of theezakjes?
2. Sterke thee of slappe thee?
3. Wat voor lekkers eet je graag bij de thee?
4. Wat zijn je favoriete merken thee?
5. Drink je op bepaalde tijdstippen een specifieke soort thee?
6. Noem je drie favoriete theesmaken op dit moment
7. Uit welke kopje(s) of glazen drink je het liefst thee?
8. Waar moet jouw ideale theekopje aan voldoen? (Denk aan groot, klein, dik/dun glas, dik/dun steen)
9. Welke thee vind je echt niet te pruimen?
10. Wanneer geniet je het meest van een kopje thee?

Aanpassen
Omdat sommige vragen gewoon niet van toepassing zijn bij mij, geef ik een kort antwoord. Daarnaast ben ik van plan om meer vragen te bedenken en deze in een volgende blog Thee Tag nummer 2 te noemen.


1. Losse thee of theezakjes?
Dit is, wat mij betreft vragen naar de bekende weg. Uiteraard kies ik voor losse thee. Ik heb heel veel geschreven over losse thee dus ik zal jullie niet vervelend met meer hierover. Maar lees vooral eens waarom ik niet kies voor een kopje gruis.


2. Sterke thee of slappe thee?
Oh dit doet mij zo denken aan een vriendin. Zij zat samen met haar vriend op de bank. Hij had een kopje "thee" voor haar ingeschonken en zij dronk deze op. Zij ging ervan uit dat hij een kopje thee had neergezet en niet een kopje heet water. Uiteindelijk bleek dus dat hij dat niet gedaan had ;-) Zij drinkt dus voornamelijk water met een heel klein beetje kleur en smaak. Ikzelf kies toch voor wat sterkere thee. Maar desondanks is ook een lichtere thee zoals witte thee heel erg favoriet bij mij momenteel.3. Wat voor lekkers eet je graag bij de thee?
Een kopje thee hoeft wat mij betreft niet hand in hand te gaan met iets lekkers. Thee an sich is ook al heerlijk. Maar wanneer ik er iets lekkers bij eet is dit vaak een bakmix uit de webshop, of een stukje chocolade. Mijn favorieten uit de webshop zijn de koekjes uit de Koekiepot en de vanille cake van de Vanillalicious.

Foto gemaakt door: Nickynails. Op de foto staat Bananenbrood en de Oriëntaalse Theefilter.


4. Wat zijn je favoriete merken thee?

Ik drink alleen thee uit mijn eigen webshop ;-) Dus met volle overtuiging zeg ik Nicole's Choice thee.


5. Drink je op bepaalde tijdstippen een specifieke soort thee?
In de ochtend begin ik 9 van de 10 keer met zwarte thee. Met één maatschepje zwarte thee vul ik mijn favoriete Oriëntaalse theefilter. En, van dit schepje zet ik meestal 2 of 3 kopjes thee.


6. Noem je drie favoriete theesmaken op dit moment
Mijn drie favoriete theesmaken uit de webshop zijn: White Sunshine, Sweet Dragon en Sweet Happiness. Op de vierde plek staat Gunpowder Tea.7. Uit welke kopje(s) of glazen drink je het liefst thee?
Ik heb hierin geen voorkeur, wist je dat ik daarom ook geen kopjes of glazen verkoop ik de webshop?8. Waar moet jouw ideale theekopje aan voldoen? (Denk aan groot, klein, dik/dun glas, dik/dun steen)
Net zoals hierboven heb ik hierin geen voorkeur ;-)


9. Welke thee vind je echt niet te pruimen?
Gelukkig lust ik alle thee, maar als ik dan een "minder favoriete theesoort" moet noemen uit mijn webshop kies ik voor Fruit Explosie. Dit komt doordat hier hibiscus in zit, en hiervan houd ik niet zo.10. Wanneer geniet je het meest van een kopje thee?
Eigenlijk altijd, maar vooral in de ochtend word ik echt heel blij van een warm kopje thee.


Wist jij dat sinds kort de Thee Adventskalender weer in de webshop staat? Hiermee leer je veel theesoorten uit de webshop kennen en tel je af tot kerstmis. Heel erg leuk voor jezelf of om cadeau te doen.Voor de volgende blog komende onderstaande vragen voorbij. Heb jij nog wat meer vragen die ik kan gaan gebruiken? 

Extra vragen:

11. Wat is je favoriete theefilter?
12. Drink je suiker in je thee?
13. Welke thee doet je aan vroeger denken?
14. Drink je weleens thee uit een theepot?
15. Hoe veel koppen thee drink je gemiddeld?
16. Lust je ook koude thee of ijsthee?
17. Hoe bewaar je jouw thee?
18. Als je dan perse thee uit een zakje moet drinken welke smaak kies je dan?
19. Ben je altijd al een theedrinker geweest?
20. Verse muntthee of muntthee uit de webshop? -voor recepten en het gemak uit de shop)
21. Hoe bewaar jij jouw thee?
22. Heb je een theeplekje in huis?

Specifieke vragen over de webshop en Nicole's Choice:
1.. Wat is de hardloper uit de webshop?
2. Wat is de best verkochte theefilter uit de webshop?
3. Noem je favoriete theesoort per categorie in de webshop?
4. Welke theesoorten mix je zelf in de webshop?

Liefs, Nicole

Reacties