Must have ingrediënten; wat maak je ermee? #1

Een tijd terug deelde ik een blog waarin ik mijn "Must have ingrediënten voor in de voorraadkast" met jullie deelde. Vandaag vertel ik je wat meer waarom en wat ik er vaak mee maak. Ik neem je mee en we bekijken vandaag 5 ingrediënten.

1. eieren
Een ei hoort erbij. Dat is een typische uitspraak waar ik het mee eens ben. Je kunt er bijvoorbeeld een heerlijke eiersalade mee maken, als ontbijt een hard gekookt eitje eten of gewoon lekkere pannenkoekjes mee maken. Wie houdt er nu niet van een eitje bij je ontbijt, lunch of diner? Eigenlijk kan het altijd!


Tja, nogal logisch dat ik deze er tussen zet, toch? Losse thee is een must have voor in je kast. Je kunt er niet alleen thee van zetten, maar je kunt er ook mee bakken, een smoothie mee maken of een lekkere ijsthee maken. Daarnaast is losse thee gezonder dan allerlei andere drankjes en kun je dit zelfs toevoegen aan je dagelijkse waterinname. Een must have voor iedereen dus.3. Amandelmelk
Amandelmelk is iets wat je vaak genoeg terug ziet komen op mijn blog in verschillende recepten. Dit is dan ook een ingrediënt wat ik standaard in huis heb. Denk bijvoorbeeld aan een smoothie, een warme chocolademelk, een chai latte, door baksels of bijvoorbeeld in de koffie of thee. Mogelijkheden zijn enorm.4. Diepvrieserwtjes
Een ingrediënt wat makkelijk toegevoegd kan worden aan verschillende gerechten maar waar je ook zelf bijvoorbeeld een lekkere erwtensoep van kan maken. Ook voeg ik erwtjes vaak toe aan rijstgerechten of door een andere groentesoep heen. Lekker! 5. Kwark (oké, deze stond niet in het lijstje, maar hoort er zeker bij).
Kwark zit boordevol eiwitten. Eiwitten zijn goed voor je. Ik heb weleens eerder verteld dat je per kilo die je weegt je 1 gram eiwit per dag moet eten. Weeg je 85 kilo? Dan moet je dus ook 85 gram eiwitten eten per dag. Stiekem best lastig hoor. Met kwark kun je ook lekkere dingen maken, zoals bijvoorbeeld dit quinoa toetje, een gezonde eiersalade, of een espresso toetje.Liefs, Nicole

P.s. Er komt een vervolg zodat jullie ook met de andere ingrediënten een idee hebben waar ik het vaak voor gebruik. Wellicht krijgen jullie daar inspiratie door.

Reacties