Mijn dag in eten van Hanneke: Culinea

Na Marenka van SpiceM is Hanneke van Culinea aan de beurt vandaag om te vertellen wat zij op een dag eet. Lees en kijk mee naar alle mooie gerechten!Even voorstellen
Hallo, ik ben Hanneke en ik ben foodblogger. Door een schildklier afwijking ben ik heel veel aangekomen. Diëten hielpen niet en dus was mijn enige optie nog een maagverkleining. Het is een gastric sleeve geworden, waarbij ongeveer 3/4 deel van mijn maag verwijderd werd.De eerste week mocht ik alleen maar vloeibaar, de tweede week gepureerd en vanaf de derde week zou ik weer een beetje "normaal moeten kunnen eten. Helaas ging dat niet goed en heb ik 2 maanden lang alleen maar yoghurt, soepjes en smoothies, etc. gedronken. Nu na 4 maanden kan ik eindelijk weer een iets eten maar is het een hele puzzel wat ik wel/niet kan nuttigen. Als het niet goed valt krijg ik een dumping en ben ik de rest van de dag beroerd. Niet aangenaam dus en zeker niet voor een foodblogger.

Ontbijt
Wij variëren heel erg in het ontbijt, probeer zoveel mogelijk verschillende ontbijtjes klaar te maken. Vandaag was het een Mango smoothiebowl met bramen en munt uit eigen tuin. Omdat ik heel veel bramen uit eigen tuin heb, komen er nogal wat bramenrecepten voorbij. Zomers vind ik een smoothiebowl heerlijk, 's winters is het mij iets te koud.


Tussendoortje 
Om 10.00 uur drink ik meestal een cappuccino. Koffie smaakt niet meer na de operatie, maar
koffie met melk wel. En melk betekent eiwitten, dus is het goed voor mij. 

Lunch
13.30 uur lunch.....tis wat fris vandaag dus ik had zin in een soepje. Het is een romige erwten en cashewnoten soep geworden.


Tussendoortje
15.30 uur tussendoortje: Knäckebröt met burrata, rauwe ham en nectarines.


Diner:
18.00 uur avondeten: Flat Iron Steak met hele snijbonen in misoboter. Ik kon vroeger makkelijk vleesloos door het leven, maar nu is het belangrijk om vlees te eten. Een mals biefstukje gaat er goed in en als je deze steak medium rare bakt, is hij supermals. Ik ben verslaafd aan miso en heb dit verwerkt in de snijbonen. Het is een heerlijke combi, maar na een paar plakjes vlees kon ik nog maar een snijboon op (tja het is een klein maagje). 

Ik houd de eiwitten bij in een speciale app. Als ik 's avonds zie dat ik die dag te weinig eiwitten heb gegeten, dan maak ik nog een proteïne shake.

Omdat ik niet veel kan/mag eten, maak ik hetgeen ik eet zo aantrekkelijk mogelijk voor mezelf.


Hanneke de Jonge

Foodblogger

https://www.culinea.nl/


Dit was de dag van Hanneke van Culinea. De volgende keer komt Marieke, de vaste gastblogger aan het woord. Dankjewel Hanneke voor je mooie blog. Ik ga zelf zeker eens wat recepten maken die je gedeeld hebt. 

Liefs, Nicole


Reacties