Mijn dag in eten van Babette: Friends of Food

De vorige keer vertelde Marieke van Punstgewijs wat zij zoal op een dag eet. Vandaag is Babette van Friends of Food aan het woord. 

Introductie
Er werd mij gevraagd om eens te vertellen wat ik, als gewichtsconsulente, op een dag eet. Ik heb het van 1 dag bijgehouden. Ik heb de dag uitgekozen waarop mijn oudste zoon mocht kiezen wat we als avondeten zouden eten. 1 x per week mag de oudste zoon en 1 x per week mag de jongste zoon kiezen wat we eten. Dat eten moet dan bestaan uit aardappelen, groente en vlees. 

Wat eet ik als gewichtsconsulente
Ontbijt
300 ml magere yoghurt
45 gram muesli
1 grote pruim
10 blauwe druiven
100 gram aardbeien
1 mok koffie
1 mok thee


Tussendoor
2 mokken thee
1 volkoren boterham met halvarine en 100% pindakaas


Lunch
2 volkoren boterhammen met halvarine en 30+ kaas
10 snoeptomaatjes
1 beker thee


Tussendoor
1 plak donker roggebrood met halvarine en 30+ kaas
1 beker thee


Diner
1 rundersaucijs bereid in de grill
200 gram rauwe friet bereid in de airfryer
1 kleine lepel frietsaus
200 gram sla met rauwkost en 1 eetlepel olijfolie
1 glas orangina light

Tussendoor
1 appel met een beetje kaneel en 2 minuten op 900 watt in de magnetron
2 bekers koffieVoedingswaarden
1781 kcal
34% vet waarvan 9% verzadigd vet
19% eiwit
42% koolhydraten

Je ziet dus dat ondanks dat worst en de friet niet de meest gezonde keuze is, het toch prima past binnen mijn aantal kcal die ik per dag moet eten.

Wil jij nou ook gezond eten en weten wat jouw lijf nodig heeft, ik help je er graag bij. Via mijn website www.friendsoffood.nl kun je mij een berichtje sturen of een afspraak maken. Je kunt me ook vinden op Facebook: www.facebook.com/FriendsofFood

Lieve groet,

Babette

Reacties