Kippensoep; comfortfood ten top

Vandaag is het weer soeptijd. Dit keer een zelf getrokken kippensoep. Maak jij ooit je eigen bouillon zelf? Nee, geen idee hoe? Ik leer het je graag.

Recept: Oud Hollandse Kippensoep


IngrediĆ«nten voor een grote pan soep:
  • 2 kippenbouten
  • 2 liter water
  • 1 Langer pfeffer van Hennes Finest (maar mag ook gewone peper zijn uiteraard)
  • 3 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • tijm/peterselie naar smaak
  • 2 grote uien of 4 kleine uien
  • 1 prei
  • 500 gram soepgroenten
  • peper/zout/bouillonblokje (optioneel)
Bereidingswijze:
  • Doe 2 liter water in een pan.
  • Doe de kippenbouten in de pan.
  • Snipper 1 grote ui en de andere ui mag in grove stukken gesneden worden.
  • Was de prei goed en snijd deze in grove stukken.
  • Voeg de prei, de uien, 250 gram soepgroenten (houd de overige soepgroenten apart), de langer pfeffer, kruidnagel, tijm, peterselie en laurier toe.
  • Laat dit minimaal 2/3 uur pruttelen. Hoe langer je het laat pruttelen hoe lekkerder en hoe meer smaak er vrij komt. Dit kan dus sowieso geen kwaad.
  • Zeef de soep. Ik heb zelf alle ingrediĆ«nten behalve de kippenbouten weggegooid. De smaken hiervan zijn vrij gekomen en hebben dus "dienst gedaan".
  • Laat de kip afkoelen.
  • Proef de soep en voeg indien nodig peper/zout of eventueel een bouillonblokje naar smaak toe. 
  • Voeg de 250 gram soepgroenten toe. 
  • Pluk de kip en voeg deze kleine stukjes steeds toe aan de pan soep. Zorg dat er geen botjes of vel of vet in de soep komt. Alleen het kippenvlees is het lekkerste.
  • Laat de soep nog even pruttelen zodat de groenten wat zachter kunnen worden en de smaken goed tot zijn recht komen.



Geniet ervan!

Liefs, Nicole

Reacties