Hotspot #3: Proeflokaal Bregje in Oisterwijk

Ik heb al vaker gehoord over Proeflokaal Bregje, dat je daar voor een leuke prijs ook heel lekker kan eten. Ik was benieuwd en ging een kijkje nemen. Vandaag neem ik je mee naar de vestiging in Oisterwijk. 

Prijs en menu
Op maandag tot en met woensdag betaal je voor 3-gangen €12,50. De andere dagen betaal je €14,50. De menukaart is heel divers.

Eerste indruk
Het restaurant ligt in de bossen van Oisterwijk op een mooie locatie. Ook is er voldoende gratis parkeergelegenheid. Het restaurant is erg groot maar niet een massale vreetschuur, om  het maar gewoon recht voor zijn raap te zeggen. Ik vond dat er een leuke sfeer hing.


Broodje vooraf
Wij namen een broodje met gezouten boter en tapenade vooraf, hiervoor vragen ze €2,50 extra. Het brood was warm en lekker. Ook de tapenade was een succes.Drankjes
Ik was de bob en koos voor een alcoholvrije cocktail, namelijk een mojito. Deze was bijna niet van echt te onderscheiden en hiervoor betaalde ik €4,-. Zoals je ziet kreeg je daar een flink glas voor.Voorgerecht
Wij kozen voor de proeverij van 2. Wat was dat lekker. Echt een aanrader, deze optie kost €2,50 extra per persoon maar is extra leuk want het wordt leuk geserveerd en het is erg veel en smakelijk.

Hierboven zie je een crostini met een tomatenmengsel, een tomatensoepje en een warm vleeshapje met chilisaus. Allemaal erg lekker! De soep was niet gloeiend heet, deze had ietsje warmer mogen zijn.

Hierboven zie je een crostini met gerookte zalm en een dillemayonaise, een Hollandse garnalenkroket en rauwe tonijn met zeewiersalade. Allemaal heel erg lekker!

Op het bovenste bord ligt een carpaccio, een aardappelsalade met rauwe ham en rosbief met gebakken uitjes en bosui. Alleen de aardappelsalade vonden wij iets minder lekker dan de rest.
Hoofdgerecht
Ik had gekozen voor Taco al pastor, met gekruid varkensvlees, ananas emmentaler, guacamole en creme freche. Dave koos voor kipsaté. Ik vond mijn hoofdgerecht tegenvallen. Nu moet ik sowieso al zeggen dat ik niet zo van varkensvlees houd. Ja, waarom koos ik dan toch voor dit gerecht? Omdat ik zin had in een taco haha ;-) Dave vond mijn hoofdgerecht wel lekker en uiteindelijk is bijna alles opgegaan, dus zo geldt maar weer dat over smaak niet te twisten valt. Ik vond zijn kipsaté ook lekker. Goede satésaus en prima hoeveelheid.Nagerecht: grand dessert voor 2
Wij kozen ervoor om vooral niet te kiezen en namen een grand dessert. In 1 woord super lekker en veel. We kregen een flink stuk cheesecake, creme brullee, sorbet ijs, vanilleijs en slagroom, warme chocoladesaus, vers fruit, en een lopend chocoladecakeje.Al met al echt een aanrader om een keer te gaan eten. Natuurlijk kun je ook gewoon 5 euro per persoon besparen om niet voor het grand dessert en het proeverij voorgerecht te gaan. Maar dit maakt het wel extra leuk vonden wij. Heb jij ooit bij Bregje gegeten?

Liefs, Nicole

P.s. Vanaf vandaag is de webshop i.v.m. omstandigheden gesloten, met de code actie10 krijg je 10% korting. De orders worden na 26 oktober weer verzonden.
Reacties