Broccolirijstsalade met falafel.

We hadden in de koelkast een broccoli liggen die bijna ging verpieteren. Ik dacht daar moet ik echt iets mee doen. Daarnaast had ik ook falafel liggen, dit keer kant en klaar gekocht. Normaal maak ik deze zelf, maar ik had deze gezien in de supermarkt, helemaal zonder troep dus ik was benieuwd. Zelf maken is lekkerder, dus ook daarvan zal ik eens een recept delen maar nu eerst dit recept.



Ingrediƫnten:
  • 250 gram broccolirijst
  • handje cashewnoten
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • olijfolie extra vierge
  • olijfolie om in te bakken
  • 100 gram ijsbergsla
  • 200 gram falafel
  • 1/4 komkommer
  • takje roma smaaktomaten 
  • bol mozzarella
  • 1/4 komkommer
  • kruiden: zout, peper, chilipeper, dragon, uipoeder, koriander (naar smaak)
Bereidingswijze:
  • Vermaal een broccoli in een foodprocessor. De broccoli moet zo klein worden ter grootte van een rijstkorrel.
  • Snipper een rode ui.
  • Houd de rode ui en de broccoli apart. Deze bakken we 4 minuten net voordat we alles gaan serveren zodat de salade lauwwarm is.
  • Snijd de komkommer fijn, snijd de cherrytomaatjes in 4 partjes, was de ijsbergsla, snijd de rode paprika in blokjes, snijd de mozzarella fijn, hak de cashewnoten fijn en voeg alles samen in een kom. 
  • Voeg een eetlepel olie toe aan een bakpan en voeg de rode ui toe. Wanneer deze glazig is voeg je de broccolirijst toe en deze bak je 4 minuutjes. 
  • Snijd de falafel in 4 partjes, verhit olijfolie in een pan en bak de falafel 4 minuutjes bruin hierin.
  • Wanneer de falafel en broccolirijst 4 minuten hebben gebakken voeg je deze samen toe aan de kom. 
  • Maak de salade op smaak met kruiden en wat extra vierge olijfolie en EET SMAKELIJK



Liefs, Nicole



Reacties