Mijn dag in eten van Marenka: SpiceM

Ik deelde eerder weleens "Mijn dag in eten". Ook vertelde ik je hier al dat er ook een "mijn dag in eten" van andere aan zat te komen. Het leek mij ook erg leuk om collega bedrijven, bloggers en vriendinnen hierover aan het woord te laten. Vandaag vertelt Marenka van SpiceM wat zij zoal eet op een dag. Wat het extra leuk maakt vind ik, is dat Marenka zwanger is. Kijk dus mee!

Marenka: SpiceM, kruidenmixen zonder zout, vet en suiker
Marenka houdt van lekker en gezond eten. Zij wil geen concessies doen in smaak. Daarom heeft zij een eigen kruidenlijn bedacht. Deze kruiden bevatten geen rotzooi en geen peper. Zodat ze ook zeer geschikt zijn voor kinderen.

Ontbijt
Als ontbijt een mix van:
 • 200 gram magere yoghurt
 • 50 gram havermout
 • 125 gram bosvruchten
 • 1 eetlepel chiazaad
 • 2 eetlepels pompoenpitten, sesamzaad en pijnboompitten
 • 1/2 theelepel SpiceM SWEET!


Gewoon lekker mooi opmaken en dan een keer goed door elkaar roeren en dan is het echt alsof je een bosvruchten kwarktaartje aan het eten bent!


Daarbij had ik een Koffie verkeerd van Nespresso decafé met warme havermelk. (Dit omdat ik zwanger ben en niet te veel koffie wil drinken). In decafé koffie zit maar heel weinig cafeïne (minder dan in een kopje thee). In de eerste weken van mijn zwangerschap lustte ik echt geen koffie, maar na ongeveer 16 weken kan ik soms weer echt genieten van de smaak van koffie.

Tussendoortje
Tussendoor eet ik het liefste fruit. Op het werk eet ik dit achter de computer, ik weet het echt niet goed maar wel praktisch :). Vandaag eet ik 2 mandarijntjes en 3 gedroogde abrikozen. De gedroogde abrikozen eet ik om mijn ijzerniveau goed te houden, en drink ik een kop thee. Mijn absolute favoriet zo in de zomer is de Sweet dragon thee van Nicole's Choice. Die met het hele warme weer ook veel
dienst heeft gedaan in een iced tea variant. Met name 's avonds na werk als ik een uur in de auto heb gezeten is dit een echt heerlijke dorstlesser. 

Hieronder het hele makkelijke recept voor Sweet Dragon iced tea;
 • Zet de waterkoker aan en zet alvast een pan voor ongeveer 1,5 liter op het aanrecht op onderzetters. 
 • Schep in een theefilter alvast een afgestreken eetlepel thee. 
 • Kook het water en giet dit in de pan. 
 • Hang het theefilter er in en doe een deksel op de pan. 
 • Laat dit 3-5 minuten trekken afhankelijk van hoe sterk je de iced tea wilt. 
 • Haal de thee uit de pan en zet de warme pan in een laag koud water in de wasbak.
 • Hoe sneller je terug koelt hoe beter dit is voor de houdbaarheid en hoe hygiënischer. 
 • Zodra het flink afgekoeld is kun je alvast proeven of de iced tea op smaak is. 
 • Ik doe er zelf geen honing in, maar als je nog iets wilt zoeten dan kun je dit nu nog doen. 
 • Wel doe ik er altijd wat citroensap in om het extra fris te maken. Echt niet veel, een klein beetje sap van een halve citroen en dan echt niet alles uitknijpen. Het kan natuurlijk ook gewoon zonder citroen. 
 • Giet de iced tea over in een mooie kan en doe er 3-4 ijsklontjes in. 
 • Doe het deksel op de kan en zet de iced tea in de koelkast.
 • Zodra je dorst hebt pak je de kan en schenk je deze in een mooi glas en doe je er ijsklontjes en een schijfje citroen bij voor de vrolijkheid! 


Dit is echt een drankje waarin je blijft drinken en dit is helemaal oké want de thee van Nicole's Choice zijn suikervrij en van hoge kwaliteit.

Veel drinken
Ik drink op mijn werk ook veel water, zeker nu ik zwanger ben. Ik heb het ook warmer dan normaal, dus kom maar op met die kan water.Lunch
Voor de lunch heb ik twee speltboterhammen met daartussen een boerenomelet die ik de avond voor de tijd heb klaargemaakt. Ik hou zelf heel erg van veel groentes in mijn omelet, maar bovenal ben ik gek op champignons. Maar kies vooral wat jij lekker vindt. Ik koos in dit geval voor paprika (het leukst is 3 kleuren paprika's, courgette, pijnboompitten, pompoenpitten, ui, champignons en een beetje kaas. Ik vind voor mijn omelet dit keer de SpiceM Mexico heerlijk. Maar omdat ik zwanger ben neem ik niet te veel kruiden, dus ik pak echt maar een snufje SpiceM Mexico. Doordat de kruiden net een wat pittige smaak geven (geen chilies of peper, dit komt met name van de paprika) heeft de omelet geen zout of peper nodig.Snack tussendoor
Later eet ik nog een beschuit met 100% pindakaas met cacaonibs en drink ik nog 2 koppen sweet Dragon thee. Ook eet ik nog een banaan omdat ik tegen 16h00 (ja echt 16h00) een dikke dip heb. Een banaan gaat er dan wel in om ook het laatste uurtje nog goed productief te kunnen zijn en om naar huis terug te rijden.

Diner
Als avondeten eten we groentebodempizza van dit keer zoete aardappel. Ik heb de bodem de dag ervoor al voorbereid, net als de tomatensaus voor erop dus ik hoef de bodem alleen even kort in de oven af te bakken, te beleggen en dan lekker op te peuzelen.Het liefst eet ik elke dag pizza maar ik wil ook gezond eten. Mijn peuter eet niet zo heel graag groente, dus soms moet ik het verstoppen als ik wil dat ook hij aan genoeg groente krijgt. De groentepizzabodem gaat er eigenlijk altijd wel in.Op de pizza doe ik paprika, tomaat, ui, wat knoflook, kaas, salami (wel een klein beetje en goed warm). In de saus die ik zelf met tomatenblokjes heb gemaakt zit SpiceM Italië.Afsluiten
Aan het einde van de avond drink ik nog een kopje koffie verkeerd met warme havermelk en 2 blokjes (of stiekem 3) 85% chocolade.

Dit was de dag van Marenka van SpiceM. De volgende keer komt Marieke van Puntsgewijs aan het woord.

Liefs, Nicole


Reacties