Mama's Pompoensoep

Ken je dat, dat je moeder bijvoorbeeld de lekkerste visschotel kan maken? Of bijvoorbeeld deze pompoensoep die ik vandaag met je deel. Als je het dan vervolgens zelf maakt smaakt het toch niet zo lekker. Ik deel haar recept met jou.


Ingrediƫnten:
  • 1 pompoen
  • 2 uien
  • 1 of een halve rode peper
  • 3-4 cm gember
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper/zout
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 4 citroenbladeren of citroengras (Lemon Like)
  • 2 kippen- of groentebouillonblokjes
  • 250-350 ML kokosmelk
  • optioneel pompoenpitten of zonnebloempitten


Aan de slag:
  • Schil de pompoen en snijd deze in blokjes. 
  • Voeg de olijfolie toe in de pan en laat deze langzaam warm worden.
  • Snipper de uien, halveer de rode peper (bekijk zelf even hoe pittig je de soep wilt hebben). Je kunt beter beginnen met een halve en vervolgens meer toevoegen dan andersom ;-) Verwijder de zaadjes uit de peper en hak fijn. 
  • Schil de gember en hak fijn.
  • Wanneer de olijfolie opgewarmd is voeg je de ui toe. Voeg vervolgens de rode peper en gember toe, samen met de pompoen.
  • Fruit dit lekker aan.
  • Schenk water bij het groentenmengsel. Zorg ervoor dat alles onder water staat.
  • Voeg peper/zout, ras el hanout en bouillonblokjes toe.
  • Voeg 4 citroenbladeren toe of gebruik citroengras in een theefilter bijvoorbeeld.
  • Kook dit zachtjes een minuut of 40-50. 
  • Verwijder de citroengras of citroenbladeren en pureer de soep.
  • Schenk de kokosmelk erbij en mix nogmaals.
  • Proef en breng indien gewenst op smaak met peper/zout en bestrooi met wat zonnebloem- of pompoenpitten.

Eet smakelijk!

Liefs, Nicole

Reacties