Makkelijk gezonde vervangers #3

Deze blog is al eerder verschenen, dat lees je hier maar ook hier. Vandaag deel ik nog 5 ongezondere opties die je makkelijk kunt vervangen met gezondere opties. Ik ben benieuwd of je aanvullingen hebt?

1. Broodbeleg, hagelslag
De ingrediënten van een bekend merk melkhagelslag zijn als volgt: Suiker, magere cacaopoeder, cacaoboter, magere MELKPOEDER, weipoeder (MELK), LACTOSE, gefractioneerd MELKVET (harde fractie), emulgator (SOJALECITHINE), plantaardige vezel (oligofructose), aroma , Ten minste 20% cacaobestanddelen. Ik hoef jullie niet te vertellen dat dit dus ongezond is. Ten eerste is het eerste ingrediënt suiker, maar dit is natuurlijk sowieso wel duidelijk dat chocolade op brood niet de meest gezonde optie is. Wil je toch hagelslag op brood kies dan voor pure hagelslag, dat is al net ietsje beter.

2. Tonijnsalade
Tonijn is gezond, maar een tonijnsalade uit de supermarkt is dat ook gezond? De ingredienten van een bekend merk tonijnsalade zijn als volgt: 46% gekookte TONIJN (TONIJN, water, zout, wortelextract, doperwtenextract), koolzaadolie , gekookte EIEREN, water, suiker, natuurazijn, EIGEEL, tomatenpuree, zout, gemodificeerd zetmeel, zuurteregelaars (natriumacetaten, natriumlactaat), specerijen (MOSTERD), conserveermiddelen (kaliumsorbaat, natriumbenzoaat), natuurlijk aroma, voedingszuren (citroenzuur, melkzuur), kleurstof (paprika-extract), verdikkingsmiddelen (guarpitmeel, xanthaangom).
Wat denk je van de tonijnsalade die Sylvahna eens met je deelde, met maar 4 ingrediënten. Veel gezonder en lekkerder!3. Sinaasappelsap of andere sapjes in pak
Ik heb een sinaasappelsap in pak opgezocht, deze bevat deze ingrediënten: sinaasappelsap uit concentraat, antioxidant (ascorbinezuur). Dit sapje bevat dus alleen sap uit concentraat. Pers liever gewoon zelf een sinaasappel uit, veel lekkerder en beter voor jezelf!4. Frietjes
Natuurlijk een inkopper, want ja, frietjes zijn niet gezond. Maar je kunt ook zelf lekkere frietjes maken van zoete aardappel die je dan niet in de frietpan bakt maar in de oven. Als je dan toch gezond bezig bent maak meteen ook frietjes van knolselderij en courgette. Erg lekker! Dus bij dezen een 2 in 1 tip. Wist je dat je van deze 2 ook heerlijke puree kunt maken?
5. Melk
Dit is een lastig onderwerp, vroeger werd vaak gezegd "melk de witte motor" maar geldt dit nog steeds zo? Ik zelf drink geen koemelk meer omdat ik er in verband met een lactose intolerantie niet goed tegen kan. Zelf gebruik ik altijd ongezoete ongebrande amandelmelk. Veel lekkerder, gezond en ook flink wat eiwitten. Wat denk jij over melk?Ik ga weer eens verder bekijken of ik nog meer kan bedenken. Heb jij toevallig nog aanvullingen?

Liefs, Nicole


Reacties