Happy Mom Tea

Door Marieke - Happy mom tea

Heb jij de happy mom tea wel eens geprobeerd? Het is een lekkere thee die je bij het drinken ervan doet denken aan beschuit met muisjes. In deze thee zitten drie ingrediënten: venkel, anijs en karwijzaad. Alle drie deze ingrediënten wil ik kort toelichten en waarschijnlijk wordt u dan ook duidelijk waarom deze thee happy mom tea heet:

Anijs
Anijs bevat veel gezonde eigenschappen.
- Het heeft een positieve werking op de spijsvertering
- Het werkt vocht afdrijvend
- Het geeft verlichting bij maagpijn en winderigheid
- Het werkt laxerend
- Het helpt tegen de (kriebel)hoest
- Het zorgt voor een frisse ademAnijs stimuleert de borstvoeding. Het zou ook helpen om de baarmoeder tot de oorspronkelijk grootte terug te brengen. Beschuit met muisjes is dus niet alleen een lekkernij, maar het zou ook nog eens goed voor de kraamvrouw zijn.

Venkel
Ook venkel heeft een aantal gezonde eigenschappen.
- Onderdrukt een hongergevoel, wat handig is bij het afvallen
- Bevordert de spijsvertering
- Helpt tegen gasvorming en een opgeblazen gevoel
- Is goed voor de botten
- Verlaagd de bloeddruk
- Zorgt voor frisse adem en doodt bacteriën in de mondDe zaadjes bevatten een stof die ongeveer dezelfde werking hebben als het vrouwelijke hormoon oestrogeen. Het helpt dan ook tegen menstruatieklachten en overgangsklachten. Het stimuleert de productie van moedermelk bij moeders die borstvoeding geven.

Karwijzaad
- Zorgt voor een frisse adem
- Is goed voor de spijsvertering
- Helpt bij maagklachten
- Wordt aanbevolen bij winderigheid, opgeblazen gevoel en krampen
- Helpt tegen hoestbuien vanwege slijmoplossende werking

Karwijzaad vermindert menstruatie- en baarmoederkrampen. Het bevordert de melkproductie bij moeders die borstvoeding geven.

Risico’s en advies
Het lijkt mij duidelijk waarom de thee met deze drie ingrediënten happy mom tea heet. Maar toch, als je op internet eens op anijs en venkel zoekt dan kom je best wel wat tegenstrijdige informatie tegen. De site van het voedingscentrum staat bij mij hoog en vind ik over het algemeen betrouwbaar.
Vroeger werd er nogal eens geadviseerd om venkel- en anijsthee te drinken bij darmkrampjes bij de baby en om de melkproductie te bevorderen. Nu is het advies om er toch voorzichtig mee te zijn, omdat de stoffen bij dieren schadelijk blijkt te zijn en het nog onvoldoende bekend is wat het risico is voor de baby.

Ik lees ook weer dat normaal gebruik van venkel en anijs (dus niet in thee) in de keuken verder geen kwaad kan om dat daar veel minder plantengifstoffen in zitten dan in thee, en dat beschuit met muisjes dus prima mag.Nu is de losse happy mom tea een thee van ‘pure’ kruiden, dus ik zou zeggen: geniet, maar drink met mate als je zwanger bent of borstvoeding geeft.

Geef de baby zelf geen venkelthee of anijsthee tegen darmkrampjes!

De Happy Mom Tea is hier te bestellen.

Liefs, Marieke


Reacties