Hotspot #1: Koffiebar Leut Oisterwijk

High tea-en is één van mijn favoriete dingen om te doen als ik met vriendinnen iets leuks ga doen. Dit is iets waar je goede thee kan combineren met lekkere hapjes, zowel zoet als hartig. 
Beter kan eigenlijk niet toch? Natuurlijk valt deze high tea precies onder mijn 80/20 regel haha ;-)

Zakjes thee
Nu vind ik het vaak zonde als bij een high tea zakjes thee wordt geserveerd omdat ik thuis zo veel losse thee heb die dan veel lekkerder is dan de zakjes die dan geserveerd worden. Dus ik ga graag ergens naartoe waar ik weet dat ze in ieder geval ook losse thee serveren bij de high tea.Koffiebar Leut
Bij deze leuke hotspot kun je dus naast genieten van heerlijke koffies, ook bijvoorbeeld met sojamelk of cafeïnevrij genieten van een high tea in combinatie met losse thee. Ik was samen met een vriendin hier al weleens terecht gekomen voor een mini high tea via een bon. Dit keer gingen we genieten van een "normale" high tea. Deze kost € 19,95 per persoon.Ronde voor ronde
Eigenlijk vind ik altijd leuk als je bij een high tea meerdere rondes krijgt. Dit is bij Leut niet het geval. Wel is bijna alles huisgemaakt. Dat zie je, EN dat proef je. Echt een dik pluspunt!


Combinatie
Bij Leut krijg je dus alles in eens geserveerd. Zie je hoeveel? Het was een combinatie van zoet en hartig. Onder andere 2 scones met clotted cream, 2 soorten jam, cheesecake, eierkoekje, haverkoekje, cake, 2 bonsbons per persoon, 4 bagels (wat in totaal 1 hele bagel was). De bagels waren belegd met een combinatie met kaas een dressing en rucola, brie met walnoten en honing, zalm met kruidenkaas en komkommer en eentje met kip. Daarnaast ook nog een klein stukje quiche met spekjes en een bladerdeeghapje en een yoghurt met granola en vers fruit. Je geloofd me vast als ik zeg dat we niet alles op hebben gekregen. Oh en als ik vergeten ben, ook dat kan. Het was zoo veel!Theeschepje, T-sac en theepot
Ook bij Leut gebruikt Eline de T-sac filters die ik ook verkoop. Daarnaast schep je met het maatschepje precies genoeg in de theefilter. Zo gebruik je nooit te veel losse thee. Dat zou natuurlijk zonde zijn. Het gekookte water wordt geserveerd in een mooi theepotje. Het enige nadeel hiervan vind ik dat het zonder een waxinelichtje wordt geserveerd, waardoor het water snel afkoelt. Drink dus snel je 4 tot 5 kopjes thee uit de theepot op.

Minder lekker + mee naar huis nemen
Wat vond ik minder lekker? Het bladerdeeghapje, ik houd sowieso niet zo van bladerdeeg en het was ook niet zo speciaal als de rest van alle heerlijke huisgemaakte hapjes.Houd jij wel van bladerdeeg dan is dit waarschijnlijk ook een genot voor jou. Belegd met mozzarella, tomaat, kruiden en pesto.

Huiselijke sfeer en toffe eigenaresse
Daarnaast hangt er een hele leuke sfeer in de zaak. Eline is de eigenaresse en heeft passie voor wat ze doet en om ervoor te zorgen dat iedereen het naar haar zin heeft. Ook vind ik het voordeel dat het er niet super druk kan zijn omdat er niet heel veel tafeltjes staan, ook staan de tafels niet super krap bij elkaar. Ideaal!

Heb jij nog favoriete high tea locaties voor mij?
Ik ga zo nu en dan vaker leuke lokale hotspots in de omgeving van Tilburg in de schijnwerpers zetten. Ik ben benieuwd wat de tweede locatie word. Jij ook?

Liefs, Nicole


Reacties