Erwtensoep (met 6 ingrediënten)

Erwtensoep, denk je dan meteen aan die winterse soep met rookworst erin? Juist ja, deze maak ik vandaag NIET. Vandaag deel ik een zomers soepje met jou wat je zelf nog kunt pimpen als je dat wilt.  In dit blog vertelde ik al dat ik altijd erwtjes in huis heb. Waarom, bijvoorbeeld voor dit heerlijke recept dus.


Ingrediënten:
  • 2 uien
  • 1 liter water
  • 450 grap dop- of tuinerwten
  • 1 of 1,5 bouillonblokje
  • olijfolie
  • peper/zout naar smaak
  • optioneel kwark
  • optioneel bosui

Aan de slag:
  • Pak een pan en doe hier een scheut olijfolie in.
  • Snipper de uien en voeg deze toe wanneer de olijfolie opgewarmd is.
  • Bak de uien glazig.
  • Voeg 1 liter water toe en 1 of 1,5 bouillonblokje.
  • Voeg 450 tuin- of doperwten toe.
  • Laat het koken, wanneer het kookt zet je het vuur wat lager en laat je het lekker pruttelen 15 minuutjes.
  • Vervolgens pureer je de soep en proef je of deze nog wat peper of zout nodig heeft.
  • Serveer de soep in een kom. Ik vind het zelf heerlijk om een eetlepel kwark toe te voegen aan de soep en wat ringetjes bosui maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om wat gerookte zalm, gerookte kip, soepballen of croutons aan toe te voegen. De mogelijkheden zijn enorm.


Enjoy!

Liefs, Nicole

Reacties