waterkoker schoonmaken + bekendmaking win-actie

Hoe zet jij jouw kopjes thee? Heb je een Quooker, een waterkoker, een fluitketel of heel ouderwets met een pannetje? Allemaal mogelijkheden, maar ik denk dat voor alsnog een waterkoker de meest gebruikte is.
Vandaag vertel ik je hoe je van de kalk in je waterkoker afkomt. Want als je veel thee drinkt is het noodzakelijk om deze af en toe schoon te maken.

Hoe ontstaat kalk?
Na een tijdje vormt zich in je waterkoker kalkaanslag door hard water. Dit komt doordat het water veel opgeloste mineralen bevat die achterblijven op de bodem van de waterkoker. Elke keer als je water kookt blijft dit laagje achter en wordt hard. Hoe hoger de hardheid van het water uit je kraan hoe sneller je waterkoker vol zal raken met deze kalkaanslag. Deze aanslag is niet schadelijk maar het ziet er niet fris uit. Verder wordt de waterkoker ook minder efficiƫnt en dat is natuurlijk weer niet goed voor het milieu.

Schoonmaken
  • Giet de waterkoker vol met water uit de kraan
  • Giet er 3 DL natuurazijn bij
  • Kook het water in de waterkoker 
  • Als je de tijd hebt, laat het een nachtje staan
  • Indien nodig herhalen
  • Vul de waterkoker weer vol met water en giet er limoensap of kooksoda (zuiveringszout) in om zo de geur en smaak van het azijn te verwijderen
  • Goed afspoelen


Per gemeente
Wist je dat je per gemeente de waterhardheid kan opzoeken? In Tilburg ligt het tussen de 6,89 en 7,50 DH. Dat is wel leuk om te weten. De hardheid van leidingwater in Tiel is het hoogst gemeten van het land. In Apeldoorn is de hardheid het laagst. Het water is daar zeer zacht. Hoe hard is het water bij jou?

Liefs, Nicole

P.s. Natascha ten Hove-Dijkhuizen; jij wint een zakje Fruit Explosie. Ik hoop dat je kan gaan genieten van een heerlijk kopje thee zonder dat je last krijgt van je maag. Er volgt snel een nieuwe win-actie waarbij je een heerlijk zakje Bloementuin kunt winnen.

Reacties