Recept: Gevulde portobello met gewokte spinazie

Afgelopen zaterdag maakte ik een heerlijke gevulde portobello. Ik improviseerde wat en uiteindelijk kwam er een heerlijk gerecht uit. Het recept deel ik graag met jou.



Recept: Gevulde portobello met gewokte spinazie

Ingrediƫnten voor 2 personen:

4 portobello's
400 gram gewassen spinazie
pesto
een bol mozarella
8-10 stuks zongedroogde tomaatjes
1 teen knoflook
1 witte ui
olijfolie
peper

Aan de slag:


  • Verwarm de oven voor op 180 graden, leg een bakplaat klaar met daarop een vel bakpapier
  • Haal de voetjes van de portobello af.
  • Snijd de bol mozarella door de helft, 1 helft houd je apart voor door de spinazie de andere helft snijd je alvast in kleine stukjes.
  • Vul de portobello's met wat spinazie, verdeel de stukjes mozarrella over alle portobello's.
  • Verdeel per portobello een theelepel pesto eroverheen. Strooi wat verse gemalen peper eroverheen. 
  • Zet ze 25 minuutjes in de oven.
  • Snipper de ui en pers de knoflook uit.
  • Verdeel wat olijfolie in een wokpan en bak hierin de ui en de knoflook glazig. 
  • Voeg dan telkens een handje spinazie toe, wanneer de spinazie geslonken is kun je het volgende handje toevoegen.
  • Snijd ondertussen de gedroogde tomaatjes en de overige mozarella in kleine stukjes. 
  • Wanneer de spinazie geslonken is voeg je de zongedroogde tomaatjes en mozarella toe. 
  • Ik serveerde bij de spinazie, portobello's nog een visje. Maar eigenlijk was het zonder een stukje vis of vlees ook al heel lekker geweest.



Smakelijk!


Liefs, Nicole

Reacties