Fruitig moesje; met 3 ingrediënten!

Als ik vroeger frietjes at dan had ik daar het liefste appelmoes bij. Zo lekker, maar zo bomvol suikers. Ik kan sowieso niet tegen appels als ik deze gewoon zo eet, dan krijg ik last van kriebels in mijn mond en een dikke tong. Dus ik "bewerk" ze graag van te voren even zodat ik er toch van kan genieten.
Ingrediënten:
 • 4 appels 
 • 100/150 ml water
 • snufje(s) kaneel
 • Palmsuiker (optioneel)


Aan de slag:
 • Schil de appels en snijd ze in partjes of blokjes.
 • Doe het water in een pan samen met de appels en breng het op halfhoog vuur aan de kook.
 • Roer regelmatig door de appels heen. De appels worden steeds zachter en vormen een moes.
 • Houd je van compote, laat de appels dan niet helemaal zacht worden, zo houd je stukjes erin. Als je gewoon appelmoes wilt kook je ze helemaal zacht. Je kunt het ook nog pureren met een pureestaaf, maar dat is niet noodzakelijk.
 • Voeg een snufje kaneel toe. Houd je van kaneel? Je kunt natuurlijk ook meer toevoegen. Roer dit goed door. En proef naderhand of je het zoet genoeg vindt en of er genoeg kaneel is toegevoegd.
 • Voor de zoetekauw: voeg wat palmsuiker toe naar smaak.
 • En TADAA, klaar is je appelmoes! 
De appelmoes is zowel warm als koud lekker. Waar ga jij deze bij eten? Of ga je net als ik genieten van een lekker zoet gezond tussendoortje?

Liefs, NicoleReacties