Alles over het theezakje


Eerder vertelde ik je al dat een theezakje wat mij betreft niet de lekkerste keuze is als we het hebben over het drinken van een heerlijk kopje thee. Vandaag vertel ik je wat meer over de herkomst van het theezakje.
Zegt de naam Thomas Sullivan jou iets?
Dit is de man die per ongeluk het theezakje heeft bedacht. Hoe hij op dat idee kwam? Thomas was een handelaar uit New York. Hij stuurde zijn klanten proefmonsters van zijn theesoorten toe, hiervoor gebruikte hij tinnen blikjes. De prijs van de blikjes stegen in 1904, daardoor ging hij op zoek naar een alternatief. Hij kwam uit bij kleine zijde zakjes. 

Het zijden zakje
Deze klanten gebruikten het zakje rechtstreeks in het gekookte water. Thomas zijn bedoeling was eigenlijk dat de klanten de thee eruit haalde, net zoals bij de blikjes. De zijden zakjes werden een succes! Kort hierna verving hij de zijde door gaas omdat dat veel goedkoper was.

Adolf Rambold
Daarna kwam de Duitser Adolf Rambold. Hij ontwikkelde het theezakje verder door in 1929. Het werd een dubbelgevouwen zakje van dun papier zoals we deze nu kennen. Bovenin ging een nietje met een touwtje erdoor waarmee je de thee makkelijk uit je mok kunt halen.
Oude ontdekking
Het theezakje is dus een oude ontdekking en bestaat al erg lang.
Natuurlijk zijn er nu ook andere manieren om thee te zetten, zoals met mooie theefilters. Deze zijn herbruikbaar en dus goed voor het milieu. Ook kun je kiezen voor theezakjes die je kunt vullen met losse thee of een theepot met ingebouwde filter. Het complete assortiment van Nicole's Choice vind je hier. 
Welke theefilter gebruik jij voor het trekken van thee?

Liefs, NicoleReacties