Rooibosthee voor baby's?

Eerder schreef ik al een blog over thee voor kinderen, maar wist je dat baby's ook kunnen genieten van rooibos thee? Ook voor aankomende moeders is deze thee zeer geschikt.Geen gevaarlijke stoffen
Rooibosthee bevat geen gevaarlijke stoffen en geen theïne en is mede daarom veilig en gezond voor baby's en kinderen. Rooibosthee is eigenlijk geen thee, deze thee bevat geen thee die afkomstig is van de theeplant (Camellia sinensis).

Darmkrampjes
Rooibosthee wordt al eeuwen gegeven aan baby's die last hebben van darmkrampjes. Het bevat namelijk quercitine, deze stof kalmeert de darmen en is ook goed tegen allergische reacties.


Bereiden
Het is belangrijk om de losse rooibos thee even te laten trekken zodat alle stoffen vrij kunnen komen. Een minuut of  5 is voldoende. Je kunt zowel rooibosthee in het flesje van jouw baby doen, maar je kunt het ook combineren door er wat melk aan toe te voegen. Rooibos werkt ook rustgevend dus het is ook zeer geschikt voor het slapengaan. Daarnaast bevat het weinig calorieën en bevat het stoffen die goed zijn voor het immuunsysteem.


Geef jij weleens wat anders dan melk aan jouw baby?

Liefs, NicoleReacties