Rooibos, wat je erover MOET weten.

Eerder vertelde ik je al dat rooibos thee zeer geschikt is voor kinderen, baby's en mommy's to be.  Vandaag vertel ik je nog wat meer over rooibos.

"Een rood goedje"
Rooibos thee is mild van smaak, zoet, geurig, het bevat geen theïne en komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika.Zuid-Afrika
De plant komt van nature voor als fynbos in de omgeving van de Cederberg. Het gebied daaromheen is de thuisbasis van de Rooibos.Rode struik
Rooibos is afkomstig van de Rooibosstruik, wist je dat rooibosook letterlijk rode struik betekent? Deze grasachtige plant is groen van kleur en bestaat uit allemaal kleine naaldjes. Deze worden geplukt, gestampt, geoxideerd en vervolgens in de zon gelegd om te drogen.

Kruideninfusie 
Zoals gezegd is rooibos dus afkomstig van de rooibosstruik. Er komt dus geen thee aan te pas, daarom valt rooibosthee eigenlijk onder de kruideninfusie of kruidenthee.

Voordelen
In Japan wordt rooibos thee "Long Life Tea" genoemd, zij denken dat dat Rooibos het leven verlengt. Zou dit werken? Het proberen waard toch!Diverse varianten
Als laatste wil ik je nog vertellen dat er diverse soorten rooibos theeen zijn. Bijvoorbeeld rooibos thee met appel, of met chocolade, gewoon pure rooibosthee is er natuurlijk ook. Altijd wel iets wat jij lekker vindt.

Enjoy!

Liefs, Nicole

P.s. Met de code VERHUIZEN krijg je 15% korting op alles in de webshop.Reacties

  1. Rooibos is een van mijn favoriete theesoorten. Het is er in elk geval een die er altijd voor zorgt dat ik me thuis voel of dat "thuis" dichterbij is. Ook als ik in het ziekenhuis lig. Het geeft me een warm gevoel alsof er een warme deken over me heen valt.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten