Kopje afval alsjeblieft.

Stel je voor, je zit op een terrasje samen met een vriend(in) en hebt zin in een gebakje en een kopje thee. De ober komt naar je toe en vraagt wat je wil drinken? Jouw antwoord; doe maar een punt appeltaart en een kopje gruis alsjeblieft.

Uitleg losse thee
Op Facebook deelde ik deze post; "Laatst vroeg iemand mij wat ik verkocht in de webshop. Ik vertelde over de 100% natuurlijk bakmixen en losse thee. Zijn vervolgvraag was "wat is losse thee?". Na mijn uitleg zei hij "Maar dan kun je toch ook de inhoud van een zakje thee eruit halen? Dan heb je ook losse thee. Ik begrijp alsnog het verschil niet". Wist je dat je dat verschil heel goed ziet, ruikt en proeft? Vandaag vertel ik je hier meer over.".

Afval
Want als je thee drinkt uit een zakje is dat eigenlijk wat je drinkt, afval/gruis. Niets meer niets minder, word jij daar blij van? Maar bij thee in theezakjes hoort een groot nadeel. Wist je dat de thee die in theezakjes zit eigenlijk een restproduct is? De thee die in theezakjes zit wordt in de theewereld ook wel “tea dust” genoemd. Deze zogenaamde ”thee stof” bevat alleen gebroken en gemalen thee bladeren.Theezakje
In een restaurant of wanneer we een terrasje pakken wordt niet raar op gekeken als er zakjes thee worden geserveerd. Ook thuis wordt vaak vlug met een zakje thee gezet. Het is vreemd dat we daar genoegen mee nemen. Het enige voordeel van een zakje thee is dat het binnen 5 seconden klaar kan zijn. Paar x dopen in heet water en HOPPA daar heb je je bakje afval. Losse thee is van betere kwaliteit, ruikt beter, ziet er mooi uit en smaakt heerlijk. Zoals eerder gezegd is losse thee een belevenis, een ervaring.Waarom dan toch?
Interessant is het dan waarom we blijven kiezen voor een theezakje. Is het één van de redenen waar ik eerder een blog over schreef. Bijvoorbeeld dat losse thee wellicht duurder is, omdat het te veel gedoe is, of omdat het bitter zou zijn?

Koffiepads
Kun je je voorstellen dat we in een restaurant een doosje krijgen met hierin diverse koffiepads of koffiecups? Dat je kan kiezen welke pad je wilt drinken? Nee, geen bonenkoffie maar gewoon koffie uit een pad. Nee, toch? Waarom dan genoegen nemen met slechte thee? Ik vind dit altijd erg jammer.

Herkomst
Binnenkort ga ik meer vertellen over de herkomst van het theezakje. Hoe is dit ontstaan en wie heeft het bedacht. Dat volgt later.Voor nu kies ik voor een heerlijk kopje losse thee. Proost!

Liefs, Nicole
Reacties