Waarom drink jij geen losse thee? Is dit jouw antwoord?

Er drinken veel mensen thee, toch krijg ik vaak redenen te horen waarom er vaak zakjes thee gedronken word in plaats van losse thee. Ik deel er vandaag 1. Er volgen nog drie blogs waar ik deze redenen graag in ontkracht. Lees je mee?

Reden 1: losse thee is prijzig

Er zijn mensen die denken dat losse thee duur is. Losse thee lijkt misschien duur als je dit vergelijkt met een doosje van 20 simpele theezakjes. Maar, uit een zakje losse thee van 100 gram haal je maar liefst 50 koppen thee. Een zakje losse thee bij Nicole's Choice weegt afhankelijk van de soort thee 50, 75 of 100 gram. En de prijs ligt tussen de € 2,50 en € 4,95. De meeste theesoorten in de webshop kosten voor 100 gram € 3,95.Dit betekent dus dat je zo’n € 0,079  voor een kopje goede losse thee betaald. Wist je dat je goede kwaliteitsthee ook nog eens vaker kan opgieten? Dus dan betaal je eigenlijk maar € 0,03 - € 0,04 voor een kopje thee.

Hieronder zie je het verschil met een zakje English Tea van een bekend theezakjes merk. Ik heb dit zakje opengeknipt, daarnaast ligt de "gewone" Ceylon Tea van Nicole's Choice. Wat je links ziet is voornamelijk gruis, en geen echte thee.

Er wordt denk ik, veel geld besteed aan de marketing en een mooie verpakking van de grote theemerken die je in zakjes koopt. Ik durf met volle overtuiging te zeggen dat losse thee, vele malen lekkerder is dan zakjes thee. Wanneer je switched zal je dit ook zelf ervaren.

Wil jij losse thee eens proberen maar niet gelijk een grote verpakking kopen omdat je bang bent dat je het niet lekker vindt? Kies dan voor proefzakjes. Er kunnen maar liefst 10-14 proefzakjes in een brievenbuspakketje, dus ook de verzendkosten zijn niet hoog! Ook zijn er op mijn Instagram en Facebook account weleens win-acties, dus volg mij daar ook.

Liefs,
Nicole
Reacties