Redenen die genoemd worden om geen losse thee te drinken.. (deel 2)

Er drinken veel mensen thee, toch krijg ik vaak redenen te horen waarom er vaak zakjes thee gedronken word in plaats van losse thee. Twee weken geleden deelde ik hiervan al 1 reden. Vandaag volgt er nog eentje. Lees je mee?Reden 2: losse thee is teveel gedoe

Ik hoor erg vaak dat mensen zeggen dat losse thee teveel gedoe met zich mee brengt. Ze zeggen dan, je moet een theefilter of theefilterzakje hebben, het water op de juiste temperatuur (vooral bij groene thee op letten), wachten tot de thee getrokken is…

Meer liefde
Een kopje losse thee zetten brengt inderdaad net iets meer met zich mee dan wanneer je een kopje thee zet met een zakje thee. Maar het is ook een ervaring een kopje losse thee, vind jij een kopje thee met een zakje ook een ervaring? Een kopje losse thee dat je met veel liefde hebt gezet, smaakt veel lekkerder.

Heb je een keer weinig tijd? Je kunt een scheutje koud water bij het kokende water gieten om de watertemperatuur te laten dalen zodat je ook bij groene thee deze meteen kan laten trekken. Of wanneer de thee aan het trekken is eet je een stukje fruit of maak je je ontbijt klaar.


Juiste middelen
Daarnaast scheelt het veel gedoe en tijd als je de juiste middelen gebruikt om het kopje thee te zetten. Kies bijvoorbeeld voor een theemaatschepje voor “one cup of perfect tea”, hiermee heb je precies de juiste hoeveel losse thee voor 1 kopje. Zo gebruik je ook niet te veel, want hé dat is zonde toch. Ook is een theefiltertheelepel klem of theepot met ingebouwde theefilter handig, dit voorkomt losse blaadjes in je kopje. Maak het jezelf makkelijk. Ook zorgen deze hulpmiddelen ervoor dat de charme van een kopje losse thee alleen maar sterker wordt!

Wat kies jij, losse thee of uit een zakje?

Liefs, Nicole


Reacties