Mijn dag in thee; 3

Alweer de derde keer dat ik jullie laat zien wat ik zoal drink op een dag. Heb je de eerste en tweede blog hiervan ook gezien? Ik merk dat dit een veel gelezen blog is, dus ik blijf er voorlopig mee doorgaan :)
Vakantie
Ik ben net terug van een weekje Tenerife samen met mijn moeder. Mijn moeder is gek op groene thee. Omdat wij beide eigenlijk alleen nog maar losse thee drinken, had ik losse thee meegenomen. Ik had gekozen voor Jasmine Queen, Gunpowder Tea en natuurlijk Sweet Dragon. Met behulp van een maatschepje, T-Sac filters en de waterkoker die mijn moeder meenam hebben we heerlijk kunnen genieten van verse thee.

Weekend
Vandaag deel ik mijn dag in thee van de zondag. Dat ziet er net wat anders uit.

Eerste kopje van de dag
Omdat het weekend is, zet ik niet altijd zelf mijn eerste kopje thee vandaag. Er wordt nu voor Sweet Dragon gekozen. Deze hebben jullie al veel vaker voorbij zien komen. Dit is ook zeker een favoriete thee hier.


Hiervan zetten we vandaag voor het gemak 2 kopjes thee. Goede thee kun je gemakkelijk 2 of 3 keer opgieten, ideaal toch! Daarna ga ik voor een fris kopje thee, de zon schijnt, dus dit kopje past daar goed bij.


Fris tussendoortje
Ik kies voor Lemon Like. Een heerlijk frisse thee, waar je de citroengeur goed ruikt en proeft. Zeker een aanrader! Ook koud is deze thee heerlijk.

Fruit overload
Daarna kies ik voor een thee die ik zelden drink. Dit is de Fruit Explosie, deze thee bevat hibiscus waar ik altijd even aan moet wennen. OF je houdt ervan OF je haat het, is mijn ervaring. 


Deze thee kleurt wat roze, maar dat zie je niet zo goed op de foto hierboven. 
Vervolgens kies ik voor Appeltaart Thee, een heerlijk zoete thee voor tussendoor. Hiervan gebruik ik meestal 2 maatschepjes omdat het dan net wat sterker is. Vervolgens zet ik nog maar een kopje thee van want dat kan eigenlijk nog gemakkelijk.


Zomer in Nederland
Omdat het voelt alsof het hoogzomer is in Nederland heb ik even zin in iets verfrissend tussendoor. Ik drink eigenlijk geen frisdrank meer zoals cola of zoiets. Wat ik wel lekker vind is zelf ice-tea maken, maar nu kies ik voor iets anders. Namelijk een combinatie van Spa Rood Munt en Minty To Be. Echt super lekker!

Mini recept tussendoor
Ik maak een sterke kop Minty To Be thee. Ik drink hiervan de helft op (weggooien is zonde toch?), de andere helft schenk ik in een longdrink glas. Om de munt nog meer omhoog te laten komen voeg ik een tak verse munt toe. Dit laat ik zo in zijn geheel afkoelen. Wanneer de thee is afgekoeld haal ik de munt eruit en schenk ik vervolgens de Spa Rood Munt in het glas. Om het af te maken voeg ik een vers takje munt toe. Heerlijk verfrissend genieten tussendoor. Als je toch een Zoetekouw bent, voeg dan wat honing toe aan de thee als deze nog heet is.


Rooibos Appel
Nu heb ik zin in een kopje thee, ik kies voor Rooibos Appel. Eigenlijk heb ik deze net wat te lang laten trekken waardoor deze heel donker is. Maar hé, het is nog steeds heel lekker.Hoe veel kopjes thee drink jij gemiddeld op een dag?

Liefs, Nicole

Reacties