Mijn dag in thee; 2

Vorige week liet ik je voor het eerst zien welke theesoorten ik op een dag drink. Vandaag neem ik je weer mee.

Begin van een goede dag
Zoals ik eerder vertelde begin ik graag met een stevig kopje thee in de ochtend. Dit keer koos ik voor een zwarte thee met gedroogde citroen. Ik heb het over de Badass Lemon Tea die binnenkort het assortiment verlaat. Deze thee gaat plaatsmaken voor nieuwe soorten. Houd jij toch van citroen thee, dan kun je ook kiezen voor Lemon Party, een groene thee met citroen, deze blijft wel in het assortiment.Theezakjes
Ook ik drink soms verplicht zakjes thee. Wanneer ik niet thuis ben heb ik natuurlijk niet altijd de keuze voor losse thee. Dus ook dan ben ik weleens verplicht om zakjes thee te drinken. Mijn conclusie is altijd dat losse thee lekkerder is zoals ik in deze blog jou al garandeerde.Sterrenmunt
Wanneer ik dan toch thee van een zakje moet drinken kies ik vaak voor Sterrenmunt thee. Deze is gewoon lekker zoet en mild van smaak en daarom gewoon prima. Ook de "gewone thee" of wel "Ceylon Tea" in mijn webshop uit een zakje vind ik wel te doen. Maar vandaag probeerde ik dus naast deze 2 soorten ook groene thee uit een zakje, bah wat vond ik dat vies. Deze gooide ik dus geheel tegen mijn principes in, toch weg.


Lunch
Ik vertelde al dat ik bezig was met iets nieuws bedenken om toe te voegen aan de Ontbijt & Lunch categorie op mijn website. Dus probeerde ik vandaag het recept nog wat te verfijnen. Ik at dus amandelmeelpannenkoekjes en daarbij dronk ik een kopje Good Luck Tea. Een lekker zoete thee door de toevoeging van mango en palmsuiker.


Ook neem ik nog een kopje Goldie. Deze thee is nu in de aanbieding omdat ook deze het assortiment verlaat. Marieke schreef een tijd terug een blog over goudsbloem, heb je die al gelezen?


Zonnetje
In de middag geniet ik van de zon. Wat heerlijk is het toch dat het weer wat beter word. Wat heb ik daar naar uit gekeken. Wanneer ik weer binnen ben heb ik zin in een kopje groene thee. Normaliter kies ik voor Gunpowder Tea maar vandaag doe ik eens wat anders en kies ik voor Sencha Tea. Wist je dat je met Sencha Tea ook een heerlijke smoothie kan maken? 


Diner
Bij het diner (volkorenwraps met gehakt, tomaat, paprika, ui, sla, ananas en een dressing op basis van avocado en kwark) kiezen we voor een kopje Fruity Forest


Drie kopjes zwarte thee
Meestal houd ik rekening met maximaal 3 kopjes zwarte thee per dag. Waarom? Omdat er theïne (ook wel cafeïne in zit). Maar ik heb nu zin in iets met bloemen, dus ik kies eens voor Bloesem Thee. Een thee die ik zelf niet zo vaak drink omdat Dave er geen fan van is.


Deze thee is op basis van zwarte thee, maar ook groene thee. Dus ik maak een keer een uitzondering. Zoals je hierboven ziet is deze thee ook niet heel donker, en dus kun je zien dat er ook wat groene thee aan te pas komt. De dag sluit ik af met Sweet Dragon, een lekker zoet einde van de dag. 


Met welk drankje eindig jij jouw dag graag?

Liefs, Nicole

P.s. Wellicht is het je op gevallen dat ik vanaf vorige week woensdag iedere dag een blog heb geplaatst? Voor nu neem ik even pauze in verband met mijn vakantie. Sowieso tot 20 april volgen er geen blogs online. Daarna, bekijk ik even hoe vaak ik een blog ga plaatsen. Ik verwacht dat "mijn dag in thee" wekelijks blijft verschijnen, daarnaast ook iedere week een gastblog van Sylvahna. En, daarnaast misschien nog een informatieve blog op zondag want hé er valt zo veel te vertellen over de producten van Nicole's Choice. Hoe vaak zou jij een blog willen zien?


Reacties