Recept: Chai Latte Tea

De roots van de chai latte liggen in India, Nepal, Tibet en Pakistan. Wist je dat het woord Indiase woord chai thee betekent. Een Chai Latte Tea of een Chai Latte want hé Chai betekend thee en anders is het dubbelop, is niet iets nieuws, maar is de laatste tijd wel heel populair.


Het is eigenlijk een drank die tussen koffie en thee in zit. Het is een sterke thee met kruiden, specerijen en (plantaardige) melk. Er zijn diverse varianten die je kunt maken en natuurlijk kun je wisselen met de kruiden, de (plantaardige) melk en eventueel het zoeten door middel van natuurlijke suiker of honing.


Ik maak deze Chai Latte met Holiday Glow. Een heerlijke kruidige thee. De ingrediënten van deze thee zijn Ceylon zwarte thee, kaneel, kruidnagel, jeneverbes, sinaasappelschil, citroenschil en anijszaad.

Recept: Chai Latte Tea

Ingrediënten:
Aan de slag:
  • Kook 100ML water, zet hiervan een sterke kop thee. Ik gebruikte 2 maatschepjes Holiday Glow thee. De thee mag gerust een minuut of 5 trekken.
  • Klop in de tussentijd de melk op in een melkopschuimer. Heb je deze niet, dan kan je de melk ook gewoon verwarmen in de magnetron of in een pannetje. Zelf vind ik chai latte tea extra lekker met melkschuim.
  • Verwijder de theefilter uit het theeglas en giet de warme melk bij de thee.
  • Om het extra lekker te maken strooi ik wat cacaopoeder op het melkschuim.
  • Ben je een zoetekauw, voeg dan wat natuurlijke suiker toe zoals palmsuiker of honing.
En dan is het genieten geblazen, want jouw Chai Latte is klaar.


Heb jij weleens een Chai Latte gemaakt? Drink jij weleens melk in jouw thee?

Geniet ervan! 

Liefs, Nicole

Ps. Hebben jullie het schattige lepeltje gezien op de foto's? Deze is nieuw in de webshop.Reacties