Palmsuiker

Door Marieke - Palmsuiker

De bakmixen uit de webwinkel zijn vrij van geraffineerde suikers. Dat betekent niet dat de bakmixen suikervrij zijn. Er wordt gebruik gemaakt van palmsuiker. In dit artikel meer over palmsuiker.Palmsuiker wordt gewonnen uit het sap van de arengpalm, dadelpalm, sagopalm of kokospalm (kokosbloesemsuiker). Waar de boom bloeit wordt een inkeping gemaakt, waaruit dan langzaam het sap komt gesijpeld. Het sap wordt ingekookt en hoe verder het wordt ingekookt hoe harder en hoe donkerder de suiker is.

Palmsuiker is wat minder zoet dan kristalsuiker en heeft een karamelachtige smaak. Het smaakt ook iets ‘voller’ dan gewone suiker. Palmsuiker bevat meer mineralen zoals kalium en calcium dan gewone suiker. Het heeft een lage glycemische index van 30 tot 35, dat betekent dat het langzamer in het bloed wordt opgenomen en stijgt je bloedsuikerspiegel niet zo hard. Het aantal calorieën en koolhydraten is hetzelfde als gewone suiker.De structuur van palmsuiker is hetzelfde al die van gewone suiker en daarom geschikt om mee te bakken. In het recept kun je gewone suiker één op één vervangen door palmsuiker, al is palmsuiker wat minder zoet, dus eventueel kun je er ook meer van gebruiken in een recept. Of wen aan een minder zoet baksel, want al heeft palmsuiker een lagere glycemische index, het is en blijft suiker, dus geniet … maar met mate!

Palmsuiker kun je kopen in de supermarkt, natuurvoedingswinkels en bij de toko. Maar natuurlijk ook bij Nicole's Choice.

Liefs, Marieke

Ps. Doe jij al mee met de win-actie waar je een heerlijke Chocolicious in zak kunt winnen? Je hebt hiervoor nog 1 week de tijd. Volg Nicole's Choice op Facebook.

Reacties

 1. Toen ik twintiger was, moesten we rietsuiker eten: was beter, daarna honing. Het bleken fabels....ik geloof zol langzamerhand helemaal niks meer...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Palmsuiker kende ik nog niet. Weer wat geleerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het ook wel eens gekocht, maar toen kreeg ik het in van die soort flikken; een halfrond bolletje. Daardoor wist ik eigenlijk nooit wat ik ermee aan moest. Verkruimelen doe je ook niet even zo. Op deze manier lijkt het me veel makkelijker te verwerken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kende ik niet, maar ben er wel nieuwsgierig achter geworden...
  Bedankt, komt op het "uit te proberen" lijstje te staan....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik gebruik het regelmatig in mijn recepten omdat het een goede vervanger is voor bv. bruine suiker.

  Groetjes,
  Debbythechocoholic

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten