Cake met thee

Door Xenia -

Holiday Glow Cake met blauwe bessenZoals je misschien wel weet ben ik echt verslaafd aan thee, ik sta er mee op en ik ga er eigenlijk ook mee naar bed. Het is het laatste wat ik drink voor ik ga slapen, zeker nu het weer wat kouder is buiten kan ik er extra van genieten.

Sinds ik de luxe heb dat ik regelmatig de thee van Nicole mag proeven komen er verschillende smaken voorbij. Ik kan toch wel zeggen dat ik op dit moment erg fan ben van de Holiday Glow, ik vind deze echt super lekker. Hoe leuk zou het zijn om iets te maken met deze thee, leuk toch?Ik ging op zoek naar een cake met thee als ingrediënt en kwam op de website uit van Franceska Kookt. Ik zag de cake en ik dacht gelijk die ga ik proberen, hij zag er namelijk heerlijk uit. Ik heb wat kleine aanpassingen gedaan maar verder hoopte ik alleen maar dat mijn cake er net zo lekker uit zou zien!?

Heb jij wel eens iets gebakken met thee als ingrediënt?

Benodigdheden
 • 150 ml sterk gezette thee. Ik gebruikte hiervoor mijn lievelingssmaak thee Holiday Glow. Een heerlijke kruidige thee met de geur van kruidnagel en kaneel 
 • 2 eetlepels palmsuiker 
 • 300 gram bloem 
 • 1,5 theelepel bakpoeder 
 • beetje zout 
 • 150 ml (olijf)olie 
 • 3 eieren los geklopt 
 • 5 eetlepels blauwe bessen 


Werkwijze
 • Verwarm de oven op 185 graden. 
 • Kook het water en schep er een schep thee in en laat dit lekker trekken. Normaal ben ik van de vrij lichte thee, maar nu is het heerlijk om er ee
  n sterkere smaak van te krijgen. Fijne is dat de hele keuken lekker mee geurt naar de thee. 
 • Roer de suiker door de thee tot deze is opgelost. 
 • Schenk de gezette thee door een zeefje en laat het afkoelen tot een beetje lauw. 
 • Roer de bloem, bakpoeder en zout door elkaar in een grote kom.
 • Klop de thee, olijfolie en de eieren erdoor totdat alles goed is gemengd. 
 • Roer dan de blauwe bessen erdoor heen.
 • Doe het beslag in een cakevorm en bak de cake in ongeveer 35-40 minuten totdat de bovenkant bruin is. 
 • Check even met een satéprikker of de cake gaar is.

Veel bakplezier!
Xenia

Reacties