Ik beken...

Vroeger dronk ik ook thee met suiker, het was lekker zoet en eigenlijk wist ik ook niet beter. Destijds was ik me ook niet bewust van dat geraffineerde suikers niet goed zijn. Ik kan het me nu niet meer voorstellen!

Ik heb het gebruiken van suiker in mijn thee langzaam afgebouwd. Ik weet nog dat ik het best lastig vond, maar destijds dronk ik thee getrokken van theezakjes. Ik denk dat het een stuk makkelijker zou zijn geweest als ik losse thee was gaan drinken. Losse thee heeft een veel intensere en toch zachtere smaak.

Er zijn nog steeds meer dan genoeg mensen die suiker in hun thee drinken. Is dat wel verstandig? Ik geef je graag advies over welke thee je het beste kunt drinken als je van zoet houdt maar liever weinig tot geen kilocalorieën wilt binnenkrijgen bij het drinken van thee. Of als je wilt minderen met suiker, want ik weet zeker dat ook jij dit ook kan!

Honeybush Tea


Suiker geeft onnodige kilocalorieën

De meeste mensen drinken meerdere koppen thee per dag. Als in al deze koppen thee suiker gaat, dan telt dat ongemerkt aardig op en krijg je een flink aantal loze kilocalorieën binnen.

Vijf kopjes thee met twee klontjes suiker per dag, klinkt misschien niet als veel. Maar wanneer je dit per week of per maand telt, dan is het schrikbarend veel!

Ben je iemand die suiker drinkt in zijn thee? Elk klontje suiker weegt tussen 3,9 en 4,4 gram, zo kun je zelf uitrekenen hoeveel kilo suiker je binnen krijgt per maand.Mijn advies

Uit ervaring weet ik dat er veel mensen zijn die thee met suiker drinken, omdat ze het anders niet lusten. Thee smaakt immers bitter zonder suiker, wordt vaak gezegd.

Dit is vaak zo bij standaard theezakjes of wanneer er andere thee van lage kwaliteit gebruikt wordt. Ik adviseer daarom altijd een goede kwaliteit losse thee te gebruiken. Een goede kwaliteit losse thee geeft een heerlijke smaak, is totaal niet bitter en heeft geen suiker nodig!

Vind je dat groene thee vaak bitter is? Gebruik bij de bereiding van groene thee altijd water dat al even van de kook af is (rond de 80 graden) en laat de thee slechts 2 – 3 minuten trekken. Dan is groene thee echt niet bitter!

Sweet Dragon 

Ben je toch een echte zoetekauw en wil je een wat zoetere thee? Of wil je jouw kinderen ook van thee laten genieten? Kies dan voor Sweet Dragon. Een heerlijke rooibos thee met o.a. drakenvrucht en vijgen. Of kies voor Honeybush Tea, Moment Rustique of Fruity Forest. Allemaal wat zoetere theesoorten. Zo zie je maar weer, bij Nicole’s Choice heb je voldoende keuze als je toch van de wat zoetere thee houdt!

Hoe drink jij jouw thee het liefst?

Liefs, Nicole

Reacties