Kamille, het relax wondermiddel?

Kamille wordt vaak omschreven als een wondermiddel, het is overal goed voor. Daarnaast is het natuurlijk een prachtige bloem, net een zonnetje met zonnestraaltjes er om heen. Of zie ik dit alleen maar zo? Het is in ieder geval een vrolijk geel geurig bolletje met witte bloemblaadjes.


Kamilletisane heeft volgens velen een grote geneeskrachtige werking. Het is ontstekingsremmend, verlicht kiespijn en wordt gebruikt bij verkoudheid. Door met de tisane te gorgelen, kun je keelpijn verlichten. Daarnaast werkt stomen met kamille bij een verkoudheid, de dampen van de kamille zouden de klachten verlichten.


Verder helpt het ook nog eens de spijsvertering te ontspannen waardoor buikpijn, diarree en krampen verminderen. Voor mensen met PDS kan kamille dus ook ondersteunend werken. Dit werkt overigens ook zo bij menstruatiepijn kan ik je vertellen :).

Zelf drink ik kamilletisane graag voordat ik naar bed ga, ik heb het gevoel dat ik een betere nachtrust heb wanneer ik dat doe. 

Kamillethee/tisane is dus zeker een aanrader om eens te proberen. Overigens is het waarschijnlijk overbodig om te zeggen, maar hoe minder bewerkt de kamille is hoe beter. Naast kamilletisane kun je in mijn webshop ook andere theesoorten vinden waarin kamille is verwerkt zoals Refreshing Boost, Flowerpower en Best Mix Tea. Voor iedere smaak een oplossing.


Hoe drink jij je kamilletisane het liefst?

Liefs, Nicole

Reacties