Nederlanders eten gemiddeld 30 suikerklontjes per dag. Wist jij dat al?

Heb jij mijn blog over waar geraffineerde suikers inzitten gelezen? Ik vertelde je onder andere over welke producten geraffineerde suikers bevatten en nog meer weetjes hierover.

Ik zag laatst een erg interessant artikel op NU.nl, over het feit dat de Nederlander gemiddeld 30 suikerklontjes per dag eet. Verbazingwekkend toch?


Nu zag ik een bericht dat KitKat een gezondere variant op de markt brengt in de UK. Namelijk een KitKat met meer melk en meer cacao. Uiteindelijk is het verschil met de normale KitKat maar 0,7 gram suiker en 209 calorieën in plaats van 213. Ik vind het toch apart hoe merken zo'n klein verschil zo groot in de markt zetten. Zullen we maar zeggen dat dat het "mooie" van marketing is? Of is het gewoon het om de tuin leiden van de consumenten? In mijn ogen het laatste, want dankzij dit soort marketing komen we aan die 30 suikerklontjes per dag.

Bij de producten in mijn webshop is alles vrij van geraffineerde suikers, E-nummers en ingrediënten die niemand kent. Duidelijkheid is makkelijker voor iedereen, toch? Daar staat Nicole's Choice voor!

Liefs, Nicole

Reacties

 1. Wow, 30 suikerklontjes. Dat is echt veel en dat (eigenlijk) voornamelijk door het soort marketing waar je over praat...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, echt bizar om te zien hoe marketing er zo'n grote rol in speelt. Maar uiteraard weten ook veel mensen niet wat er allemaal in de producten zit die je gedurende dag eet.

   Verwijderen
 2. Wow dat is best veel! Wij zijn hier thuis heel bewust minder suikers gaan eten en drinken. Ook met de kleine (2 jaar) is dat iets waar wij echt op letten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is goed om er op te letten inderdaad. Vooral ook als je kinderen hebt. Ik ben nog geen moeder, maar wanneer ik ooit kinderen krijg dan wil ik dit ook zeker meegeven! Hoe vroeger je ermee begint des te makkelijker het is. Dus top bezig!

   Verwijderen
 3. Yes, dat wist ik al. Ik probeer zo min mogelijk suikers naar binnen te werken op een dag. Niet altijd even makkelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, makkelijk is het niet altijd. Het wordt voornamelijk ook niet makkelijk gemaakt omdat er vele benamingen zijn voor suiker.

   Verwijderen
 4. 30 suikerklontjes is echt veel ja en je staat er eigenlijk niet eens bij stil. Of tenminste ik niet. Voornamelijk door de "goede" marketing neem ik aan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, daarom is het goed als je er even bewust van wordt gemaakt toch?

   Verwijderen
 5. Ik probeer zelf ook zo bewust mogelijk te eten, maar weer niet zo dat ik alles onder een vergrootglas leg. Het leven moet natuurlijk ook gewoon leuk blijven... :) En eten helemaal.... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow dat is wel heel veel! Dat had ik niet verwacht. Toch iets om op te letten

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw wat een hoop zeg!! Ik denk dat ik ook een blik op jouw webshop ga werpen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik weet niet of ik er zelf aan kom, want ik drink geen frisdrank enz. Maar 30 is wel heel erg veel. Wow

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten