Ben jij ook zo gek op zoethout?

Maar is zoethout nou overal goed voor? Ik vertel het je graag!

Zoals jullie wellicht weten verkoop ik zoethoutthee in mijn webshop. Wist je dat je kruidenthee, waar zoethoutthee en rooibosthee onder valt, eigenlijk geen thee mag noemen? Het is namelijk niet afkomstig van de theeplant. Daarom is de officiële benaming tisane. Klinkt ook leuk en tegelijkertijd chic toch? Een voordeel van kruiden- en rooibostisane is dat het geen cafeïne bevat. Maar daarover vertel ik je graag in een andere blog.

Nicole's Choice zoethoutthee
Nicole's Choice zoethoutthee

Voor vandaag wil ik je wat meer vertellen over zoethout. Zoethout brengt bij mij veel herinneringen omhoog. Wij gingen (mijn ouders, mijn zus en ik) op zondag weleens shoppen in Baarle-Nassau. Dat was de enige plaats in de regio waar het op zondag koopzondag was, kun je je dat nog voorstellen?

Nicole & Lieke
Mijn zus Lieke (rechts) en ik

In Baarle Nassau zat een klein snoepwinkeltje. Je weet wel zo’n snoepwinkeltje met allemaal oud Hollands snoep, zoals stroopsoldaatjes. Daar verkochten ze ook zoethoutstokjes, waar mijn zus Lieke gek op is!

Maar wat zijn nou de voordelen van zoethout? Ik som ze even voor je op.
  • Helpt bij het bevorderen van de spijsvertering.
  • Draagt bij aan het kalmeren van een pijnlijke buik en een opgeblazen gevoel.
  • Het is erg goed voor je huid.
  • Vermindert hoest en keelpijn.
  • Bevat mineralen zoals calcium, natrium en magnesium.
  • Helpt het cholesterolgehalte te verlagen.
Een ander belangrijk punt is dat zoethout de stof glycyrrhizine bevat, deze stof kan een bloeddrukverhogend effect hebben. De mate van gevoeligheid kan per persoon sterk variëren. Het beste voor mensen met een hoge bloeddruk is overmatig gebruik te vermijden van thee en andere producten die zoethout bevatten.

Ik zelf heb geen last van een hoge bloeddruk, maar mede omdat ik weet dat zoethout een bloeddruk verhogend effect kan hebben drink ik er zelf nooit meer dan 1 of 2 koppen per dag van. Ten slotte heb ik nog een tip voor jullie. Heb je zin in iets zoets, neem dan een kopje zoethouttisane, bij mij verdwijnt het gevoel dan vanzelf!

Drink jij graag zoethouttisane?

Liefs, Nicole

Reacties