Recept: Gevulde portobello met gewokte spinazie -klaar-

Afgelopen zaterdag maakte ik een heerlijke gevulde portobello. Ik improviseerde wat en uiteindelijk kwam er een heerlijk gerecht uit. Het recept deel ik graag met jou.



Recept: Gevulde portobello met gewokte spinazie

Ingrediƫnten voor 2 personen:

4 portobello's
400 gram gewassen spinazie
pesto
een bol mozarella
8-10 stuks zongedroogde tomaatjes
1 teen knoflook
1 witte ui
olijfolie
peper

Aan de slag:


  • Verwarm de oven voor op 180 graden, leg een bakplaat klaar met daarop een vel bakpapier
  • Haal de voetjes van de portobello af.
  • Snijd de bol mozarella door de helft, 1 helft houd je apart voor door de spinazie de andere helft snijd je alvast in kleine stukjes.
  • Vul de portobello's met wat spinazie, verdeel de stukjes mozarrella over alle portobello's.
  • Verdeel per portobello een theelepel pesto eroverheen. Strooi wat verse gemalen peper eroverheen. 
  • Zet ze 25 minuutjes in de oven.
  • Snipper de ui en pers de knoflook uit.
  • Verdeel wat olijfolie in een wokpan en bak hierin de ui en de knoflook glazig. 
  • Voeg dan telkens een handje spinazie toe, wanneer de spinazie geslonken is kun je het volgende handje toevoegen.
  • Snijd ondertussen de gedroogde tomaatjes en de overige mozarella in kleine stukjes. 
  • Wanneer de spinazie geslonken is voeg je de zongedroogde tomaatjes en mozarella toe. 
  • Ik serveerde bij de spinazie, portobello's nog een visje. Maar eigenlijk was het zonder een stukje vis of vlees ook al heel lekker geweest.



Smakelijk!


Liefs, Nicole

Reacties