Hartige taart met gerookte zalm en spinazie

Door een te veel aan bladerdeeg in onze vriezer was ik genoodzaakt om hiermee iets te maken. Ik maak nooit gebruik van bladerdeeg want ik maak mijn taart- of quichebodems altijd zelf, deze keer dus niet. Een echte uitzondering. 

Desondanks was deze hartige taart ontzettend lekker en daarom deel ik graag dit recept met jullie.

Recept: Hartige taart met gerookte zalm en spinazie

Ingrediƫnten:
  • 6 plakken bladerdeeg
  • 100 gram gerookte zalm
  • 2 eieren
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 300 gram spinazie
  • 250 gram (kastanje)champignons
  • 50 gram geitenkaasbollen of geraspte geitenkaas
  • 2 pruimen
  • ongezoete sojamelk
  • geraspte kaas
  • roomboter
  • peper 
  • zout



Aan de slag:
  • Ontdooi 6 plakken bladerdeeg.
  • Bekleed de bodem van een taartvorm met bakpapier. 
  • Vet de randen van de taartvorm in met roomboter.
  • Snipper de ui.
  • Voeg de ui en wat olijfolie toe in een wok en bak deze glazig.
  • Was de spinazie en voeg deze in delen toe aan de ui. Deze slinkt dus je zult merken dat het in het begin niet helemaal past.
  • Snijd de champignons in plakjes, en voeg deze ook toe aan de spinaziemix.
  • Snijd de pruimen in dobbelsteentjes, voeg deze, peper en zout, en de 50 gram geitenkaasbolletjes toe aan de spinaziemix.
  • Leg de 6 plakken bladerdeeg op de bodem en de zijkant van de taartvorm. Zorg ervoor dat alles goed beplakt is met het bladerdeeg.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • De spinaziemix kan toegevoegd worden aan de taartvorm. 
  • Daarbovenop snipper je de zalm en verdeel je deze erover.
  • Pak een schaaltje en breek hierin de 2 eieren en voeg een scheut (plantaardige) melk toe. 
  • Kluts dit en voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Voeg het eimengsel toe aan de taartvorm en top het geheel af met geraspte kaas.
  • Zet de hartige taart 30 minuutjes in een voorverwarmde oven.
Variatie:
  • Ik denk dat het ook heerlijk is om wat ongezouten toe te voegen voor een crunchy effect. 
  • Houd je niet van pruim, dit kun je ook weglaten of vervangen door een ander stuk fruit.



Geniet ervan!

Liefs, Nicole

Reacties