Spaghetti Carbonara (de enige echte)

Door Sylvahna - Dag lieve lezers van Nicole’s Choice!

Het is alweer een tijdje geleden dat jullie een blog van mij langs hebben zien komen. Helaas had dit
niet allemaal leuke redenen, maar ik ben er nu weer en hoop jullie nu gewoon weer wekelijks te
voorzien van een blog.

Recept: Spaghetti Carbonara (de enige echte)
Vandaag een redelijk ongezond gerecht, maar wel heel lekker én snel klaar! Ideaal dus wanneer je
het druk hebt of je na een dag werken pas laat thuis komt. Binnen 20 minuten zit je aan tafel! Het is
een recept van een echte Italiaan en volgens hem is dit de originele carbonara. Hij zal het wel weten
toch?



Benodigdheden voor 2 personen:
  • Spaghetti (hoeveelheid ligt er heel erg aan hoeveel jullie zelf eten, ik hou het zelf op 100 gram p.p.)
  • 3 eieren
  • 100 gram pancetta

  • Parmezaanse kaas
  • Peper en zout
Instructies:
  • Zet een pan met 2 liter warm aan de kook.
  • Snij de pancetta in reepjes.
  • Sla 2 eieren stuk in een schaaltje en gooi van het 3 e ei alleen de dooier erbij. Roei dit met een garde goed door totdat het glad is.



  • Rasp de Parmezaanse kaas boven dit schaaltje totdat jij vind dat het genoeg is. Dit is namelijk de saus, dus is naar smaak in te delen. Dit roei je weer goed door met de garde en als laatste doe je er een snufje peper doorheen.

  • Wanneer het water kookt, strooi je er voldoende zout in (weer naar eigen smaak) en doe je de spaghetti erbij. Laat het 10 minuten koken en kijk dan of de spaghetti gaar is.
  • In de tussentijd verwarm je een hapjespan met olie en zodra deze op temperatuur is, strooi je hier de pancetta bij. Goed laten bakken en blijven roeren. Goed verdelen over de pan.

  • Als de spaghetti klaar is, giet je deze af en gooi je het bij de pancetta. Goed roeren. Een tang is hierbij het makkelijkste.

  • Zet het vuur uit! De pan mag namelijk niet te heet zijn als je de saus er overheen strooit. Dan word het per direct ei en dat is niet de bedoeling.
  • Zodra het voldoende is afgekoeld, strooi je de saus er overheen. Nog even roeren en klaar! 
  • Als finishing touch kan je er nog wat Parmezaanse kaas overheen strooien.



Eet smakelijk!

Liefs Sylvahna

Reacties