Recept: Skreifilet met spinazie

Door Sylvahna - Skreifilet met spinazie

Dag lieve lezers van Nicole’s Choice!

Vorige week vrijdag kwam mijn eerste recept online. Hopelijk vonden jullie het wat! Vandaag deel ik graag mijn volgende recept met jullie. Deze keer is het één recept en het is echt een diner recept. Enjoy!

Skreifilet met spinazie



Benodigdheden voor 1 persoon:
  • Skreifilet 200 gram
  • 200-250 gram verse bladspinazie
  • 100 gram gerookte zalm
  • ¼ sjalot
  • ½ limoen
  • Bertolli extra virgin olijfolie
  • Knoflookpoeder
  • Jonnie Boer Caribbean Spice
  • Peper en zout
  • Walnoten en pompoenpitten om het af te maken
  • 1 ei (optioneel)
Instructies:
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal de skreifilet uit de verpakking en dep deze droog

  • Gooi er voldoende zout, peper, knoflookpoeder en Caribbean Spice overheen. Bedek beiden kanten. 
  • Snij ook je sjalot in ringen en gooi deze over de vis heen. Als laatste strooi je er olijfolie. overheen en maak je het nog wat lekkerder met het sap van een ½ limoen. 
  • Wanneer de oven warm is, zet je de skreifilet in de oven voor 20 minuten.



  • Was je bladspinazie en verwarm wat olijfolie in de pan.
  • Zodra de olijfolie warm is, gooi je de spinazie erbij. Bestrooi dit met zout, peper en knoflookpoeder en roer het even goed door.
  • Mocht je er nog een gekookt eitje bij willen, dan kan je hier ondertussen mee bezig gaan. Ik laat mijn eieren altijd 6 minuten koken, omdat ik ze een beetje lopend erg lekker vind.
  • Pak een handjevol met walnoten en hak deze fijn. Snij daarna je plakjes gerookte zalm.
  • Wanneer de vis klaar is, leg je de spinazie op je bord en eroverheen de skreifilet. De plakjes gerookte zalm kan je ernaast leggen en het ei uiteindelijk bovenop.


Eet smakelijk!

Liefs Sylvahna

Reacties