Recept: Perzik Cobbler

Vandaag geen gastblog van Sylvahna maar van Marieke. Ook dit keer een heerlijk recept, en qua kleur past het heerlijk bij Koningsdag. Lees je mee?

Door Marieke - Perzik Cobbler

Als je verwacht een knapperige crumble te krijgen, helaas, dat is het niet. Een perzik cobbler is echt wat anders, maar zeker zo lekker. Ik maakte het pasgeleden en wil met u het recept delen.



Ingrediënten – voor 4 kleine porties
2 perziken (als je perzik uit blik gebruikt, neem dan 4 halve stukken)
1 theelepel kaneel
1 eetlepel maïzena of custardpoeder
40 gram boter
40 gram palmsuiker
60 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
50 ml melk

Bereidingswijze
Snijd de perziken in kleine stukjes en leg ze in een ovenschaal. Meng er maïzena/custardpoeder en kaneel doorheen.
Mix de boter, palmsuiker, bloem, bakpoeder en melk tot een plakkerig deeg. Schep het deeg op de perziken in de ovenschaal.
Zet het in een voorverwarmde oven op 175 graden en bak het in 30 tot 40 minuten gaar.
De perzik cobbler is erg lekker in combinatie met vanillevla of met vanille-ijs en slagroom.

Variant:
Maak eens een perzik-blauwe bessen cobbler.



Geniet ervan! 

Liefs, Marieke

Reacties