Recept: leftover cookies met tonijn

Laatst hadden wij een momentje van wat moeten we in hemelsnaam eten? We doken de koelkast in om uiteindelijk iets verrassends lekkers te maken. Ik was totaal niet van plan om er een blog over te schrijven. Maar omdat deze zo lekker waren, vind ik het delen van dit recept wel waard.



Omdat wij geen peper in dit recept hebben gebruikt is het recept ook zeer geschikt voor kinderen. Lusten jouw kinderen geen vis? De tonijn is niet overheersend maar zit er dus wel in, waarschijnlijk proeven ze het niet eens. Het proberen waard zou ik zeggen!

Recept: Leftover cookies (16 stuks)

Ingrediƫnten:
  • 160 gram tonijn in olijfolie uit blik
  • 1 courgette
  • halve rode paprika
  • halve witte ui
  • 1 ei
  • eetlepel pijnboompitten
  • geraspte jonge kaas 
  • paneermeel
  • komijnpoeder
  • uienpoeder
  • knoflookpoeder
  • zout
  • kerrie
Aan de slag:
  • Ik gebruikte een keukenmachine om de ui, paprika, courgette, pijnboompitten en tonijn heel fijn te malen. Kleine tip; bewaar de olijfolie van de tonijn, hier kun je de koekjes in bakken.
  • Daarna voeg ik een ei toe en maal ik het nogmaals door elkaar met de keukenmachine.
  • Ik voeg de kruiden en ongeveer 150 gram geraspte jonge kaas toe en meng het door elkaar. 
  • Je zult merken dat het "deeg" erg nat is, om ervoor te zorgen dat de koekjes niet uit elkaar vallen voeg je paneermeel toe totdat het beter in balans is. 
  • Meng de paneermeel en het "deeg" met elkaar. Het makkelijkste is om dit met je handen te doen.
  • Maak koekjes van het deeg, gebruik de olijfolie uit het blikje van tonijn en maak deze warm in een koekenpan.
  • Voeg de koekjes toe en bak deze totdat ze mooi bruin zijn.
  • Omdat het bij ons toch leftover dag was hadden wij er nog een afbakbroodje bij gedaan die nog in de koelkast lag, met wat roomboter erop en de koekjes erbij was dit zeker genieten.

Eet smakelijk!

Liefs, Nicole

Ps. Nog op zoek naar een toetje? Maak deze cake met thee, deze warme chocolademelk met munt of kies voor een heerlijk kopje losse thee.






Reacties