Omelet 2.0 en trio van vis uit de oven

Door Sylvahna - Omelet 2.0 en trio van vis uit de oven

Dag lieve lezers van Nicole’s Choice!

Vorige week vrijdag heb je mijn artikel kunnen lezen waarin ik mijzelf voorstelde als de nieuwe gastblogger van Nicole’s Choice. Vandaag deel ik graag mijn eerste recepten met jullie. Het gaat om een ontbijt/lunch-recept en een diner-recept waarin ik beiden de pompoenpitten gebruik die je kan vinden in de webshop.

Ontbijt/Lunch – Omelet 2.0




Benodigdheden voor 1 persoon:



  • 2 eieren
  • 2 plakjes Prosciutto (zonder toegevoegde suikers en e-nummers)
  • Handjevol pompoenpitten
  • Bertolli extra virgin olijfolie
Instructies:

  • Sla de eieren kapot in een schaal en mix het net zo lang totdat er een glas mengsel ontstaat
  • Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan


  • Als de olijfolie warm is, leg hier dan 2 plakjes Prosciutto in en laat het bakken.


  • Zodra je ziet dat de Prosciutto goed aan het bakken is, gooi je het eimengsel er overheen en verdeel je dit over de pan



  • Pak z.s.m. een handjevol pompoenpitten en gooi dit door je beslag heen. Het is belangrijk om dit direct te doen, omdat ze dan IN het ei gaan zitten. Anders gooi je ze er alleen overheen.



Diner – Trio van vis uit de oven




Benodigdheden:
  • Kabeljauwfilet (ongeveer 130 gram)
  • Champignons
  • Bertolli olijfolie extra virgin
  • ½ citroen
  • Twee handjes vol pompoenpitten
  • 50 gram gerookte zalm
  • 50 gram gerookte makreel
  • Jonnie Boer Caribbean Spice
  • Jonnie Boer Funghi Trifolati
  • Peper en zout
Instructies:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Dep de kabeljauwfilet droog met een stukje keukenrol. Gooi wat olijfolie in de ovenschaal en bestrooi de kabeljauwfilet met peper, zout en caribbean spice.


  • Snij de champignons. Ik snij ze altijd in kwartjes, omdat ik ervan hou als ze lekker dik zijn. Snij piramides van je halve citroen, pers één stukje uit over de kabeljauw en gooi ze er overheen. Leg hier vast wat pompoenpitten bij.



  • Pak de funghi trifolati erbij en strooi dit geleidelijk over je gerecht.


  • Doe de ovenschaal in het midden van de oven, ongeveer 15 minuten.



  • Haal de kabeljauwfilet uit de ovenschaal en leg het in het midden van het bord met de champignons er overheen. Pak de gerookte zalm en de makreel en verdeel dit over het bord. Dan is het tijd voor je laatste beetje pompoenpitten en dinner is served!




Uiteraard kan je dit ook nog met aparte groenten serveren, zoals sperziebonen of brocolli. Deze kan je er gewoon naast koken.

Eet smakelijk!

Liefs Sylvahna


Reacties