Miss Mango + recepten van Thaise Biefstuksalade en een Indiase Curry

Door Marieke - Miss Mango + recepten van Thaise Biefstuksalade en een Indiase Curry



Van Nicole mocht ik de Miss Mango proeven. Deze thee is weer terug van weggeweest in het assortiment. Ik ben dol op mangothee, dus ik vond het leuk dat ik deze mocht proeven. Maar wat viel deze thee mij in eerste instantie tegen … Niet dat ik de thee vies vond ofzo, maar ik miste de mangosmaak. Totdat mijn man op een briljant idee kwam. De stukken mango in deze thee zijn zo groot dat het niet eens mijn theeklem past. Waarom vul je de theeklem niet met de zwarte thee uit het zakje en gooi je een stuk mango los in je theeglas en laat je die gewoon zitten? Tsja .. ik had het zelf kunnen bedenken! En o, wat is deze thee lekker, op deze manier proef je echt de mangosmaak.
Bij het zien en proeven van deze heerlijke mangothee moest ik gelijk denken aan een lekker recept wat wij zo af en toe eten; de Thaise Biefstuksalade met mango. Daarbij eten we een Indiase Curry met basmatirijst. Ik ga de recepten met je delen.



Ingrediënten Thaise Biefstuksalade
  • 1 Eetlepel palmsuiker
  • 1 Eetlepel vissaus
  • 2 Eetlepels sojasaus
  • Scheutje limoensap
  • Biefstuk
  • Zakje gemengde salade
  • Mango of een half doosje mango uit de diepvries
  • Peper & Zout, eventueel koriander en/of munt
  • Groenten optioneel en wat je lekker vindt: Rode ui, tomaatjes, komkommer, peultjes
  • Handjevol pinda’s
Bereidingswijze:
  • Maak een dressing van de vissaus, sojasaus, palmsuiker en citroensap.
  • Leg de slamelange in een schaal en giet hier de dressing over.
  • Schep de stukjes mango door de sla.
  • Snijd de gekozen groenten in stukjes en schep deze ook door de sla.
  • Strooi wat zout en peper over de biefstuk en bak deze medium of doorbakken (wat jij het lekkerst vindt).
  • Snijd de biefstuk in reepjes en leg deze bovenop de slamelange.
  • Strooi er een handjevol pinda’s bovenop en naar smaak wat koriander en/of munt.


Ingrediënten Thaise Curry
  • Kipfilet
  • 3 Tomaten, Rode paprika, Ongeveer 1/3 bloemkool, Rode Ui (Je kunt natuurlijk ook andere hoeveelheden gebruiken en ook andere soorten groenten zoals pompoen, kikkererwten, sperziebonen of peultjes).
  • 2 Eetlepels Patak’s Thaise Currypasta
  • 200ml kokosmelk
  • (Basmati)rijst
  • Eventueel koriander
Bereidingswijze:
  • Snijd de kipfilet in stukjes en bak deze rondom bruin
  • Voeg de in stukjes gesneden ui toe.
  • Snijd de groenten in stukjes (indien van toepassing) en voeg deze toe.
  • Schep twee eetlepels currypasta door de kip met groenten en roer het goed door.
  • Schenk 200ml kokosmelk erbij en roer het goed tot één geheel.
  • Leg de deksel op de pan en laat het geheel goed gaar worden.
  • Voeg eventueel nog verse of gedroogde koriander toe.
  • Serveer de Indiase Curry met (basmati)rijst.

Eetsmakelijk! En geniet daarbij ook lekker van de Miss Mango! 

Liefs, Marieke

Ps. Speciaal voor jullie krijg je met de code mango maar liefst 15% korting op de Miss Mango thee. De code is geldig tot en met eind februari. 

Reacties