Recept: nasi met bloemkoolrijst en een zelfgemaakte kruidenmix

Door Marieke - Recept Nasi met bloemkoolrijst en een zelfgemaakte kruidenmix
‘Waar gezond een keuze is’, dat is de slogan van Nicole’s Choice. Die gezonde keuze beperkt zich niet alleen in thee en doe-het-zelf-bakmixen. Ook een gezond ontbijt, lunch en diner is belangrijk.
Ik deel graag een recept van nasi waarin ik rijst vervang door bloemkoolrijst en een zakje nasi-kruidenmix vervang door een zelfgemaakte kruidenmix.
Natuurlijk kun je het vlees vervangen door een soort naar eigen keus, bijvoorbeeld nasi-bamivlees of kipfilet. De groente kun je ook aanpassen naar eigen smaak en hoeveelheid.



Ingrediënten

Een halve bloemkool
1 teen knoflook
1 ui
250 gram rundergehakt
1 bakje champignons
taugé
Een halve prei
1 rode paprika
100 gram sperziebonen
Scheutje ketjap
Peper naar smaak

Ingrediënten kruidenmix

½ theelepel chilipoeder
2 theelepels komijnpoeder
1 theelepel kurkuma
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel koriander

Bereiding

Snijd de bloemkool in stukken en was de bloemkoolroosjes goed. Maak van de bloemkool ‘rijstkorreltjes’ door de bloemkool te raspen of fijn te malen in de keukenmachine.
Verhit in een koekenpan de boter en fruit hierin een geperste knoflookteen en de in stukjes gesneden ui.
Voeg het gehakt toe en bak deze rul tot het gaar is.
Voeg hieraan de plakjes champignons, stukjes paprika, stukjes prei, sperziebonen en taugé toe.
Roerbak het geheel tot alle groenten gaar zijn.
Voeg de kruidenmix en een scheutje ketjap toe en roer het geheel goed door elkaar.
Schep tot slot de bloemkoolrijst erdoor.



Eet Smakelijk! 

Reacties